Skip naar content
Jeugd staan in groep

Onderzoek naar inclusiejongeren binnen projecten Erasmus+ Jeugd

Iedereen verdient een kans om op gelijke voet te participeren in het programma Erasmus+ Jeugd. Het Nationaal Agentschap doet daarom onderzoek naar inclusiejongeren binnen het subsidieprogramma. Door de kennis en ervaring van organisaties te bundelen maken we Erasmus+ Jeugd nog toegankelijker voor iedereen.

Jeugd & jongerenwerk

Wat wordt er onderzocht?

In het programma Erasmus+ is inclusie een belangrijk thema. Organisaties kunnen extra subsidie aanvragen voor de deelname van zogeheten inclusiejongeren aan projecten binnen Erasmus+ Jeugd. Denk bijvoorbeeld aan financiële ondersteuning voor:

  • een gebarentolk voor dove jongeren;
  • één-op-één-begeleiding voor jongeren met autisme;
  • het vervoer van jongeren met een fysieke beperking;
  • warme kleding voor jongeren, die anders niet kunnen deelnemen aan een uitwisseling naar een kouder land.

Sinds september onderzoekt het NA de deelname van inclusiejongeren. Wat werkt er bijvoorbeeld wel - en wat werkt er niet bij het betrekken van deze jongeren? En wat is er nodig om deze jongeren op gelijke voet te laten deelnemen?

Praat ook mee over inclusie

Het NA gaat graag in gesprek met organisaties die één of meerdere projecten met inclusiejongeren hebben uitgevoerd en is benieuwd naar ervaringen en tips. We willen ook graag organisaties spreken die nog geen project met inclusiejongeren hebben opgezet - welke belemmeringen zie je en hoe nemen we die mogelijk weg?

Komende tijd benadert Esther Schelvis verschillende organisaties om hierover mee te praten. Door de kennis en ervaring van organisaties te verzamelen en met elkaar te delen, zorgen we er samen voor dat het programma Erasmus+ Jeugd toegankelijker wordt voor iedereen.

Meer informatie en contact

Heb jij met jouw organisatie ideeën en ervaringen over het betrekken van inclusiejongeren en wil je die graag delen? Of heb je vragen over het onderzoek? Neem dan contact op met Esther Schelvis via e.schelvis@nji.nl.