Skip naar content

Prioriteiten Erasmus+ 2021-2027

Belangrijke prioriteiten van het programma Erasmus+ 2021-2027 zijn inclusie, digitalisering, participatie en Green Erasmus+ (duurzaamheid, milieu en klimaat).

Nieuwe app met Europese studentenkaart

De Europese Commissie heeft op 21 september een nieuwe app gelanceerd, een mijlpaal in de digitalisering van het programma Erasmus+. De nieuwe applicatie werkt op Android- en iOS-systemen en is beschikbaar in alle EU-talen. De app geeft elke student een digitale Europese studentenkaart die geldig is in de hele Europese Unie. Met de app kunnen we steeds meer papierloos gaan werken. De toekomst is digitaal.

Hoger onderwijs

Met de Europese studentenkaart in de app kan elke student zich gemakkelijk en veilig elektronisch identificeren en registreren bij instellingen voor hoger onderwijs binnen Europa. On-site registratieprocedures en papierwerk zijn hierdoor niet meer nodig.

Dankzij de nieuwe app kunnen studenten bovendien:

  • hun bestemming bij de partneruniversiteit zoeken en selecteren;
  • hun online leerovereenkomst ondertekenen;
  • evenementen en handige tips vinden over hun bestemming en in contact komen met andere studenten;
  • toegang krijgen tot diensten, musea, culturele activiteiten en speciale aanbiedingen bij hun gastuniversiteit en in hun gastland.

Erasmus Without Paper

Meer dan vierduizend universiteiten zijn momenteel betrokken bij het Erasmus Without Paper Network. Ze kunnen gegevens veilig uitwisselen en leerovereenkomsten gemakkelijker identificeren. Deze digitale samenwerking maakt de uitrol en brede erkenning van de Europese studentenkaart mogelijk. Naar verwachting gaan 600.000 studenten in het hoger onderwijs dit studiejaar via Erasmus+ naar het buitenland.