Meer dan 4.000 events tijdens #ErasmusDays!

Primair en voortgezet onderwijs Middelbaar beroepsonderwijs Hoger onderwijs Volwasseneneducatie Jeugd & jongerenwerk

Gepubliceerd op: 14 oktober 2020

Op 15, 16 en 17 oktober kun je tijdens de #ErasmusDays 2020 kiezen uit meer dan 4.000 evenementen die in heel Europa georganiseerd worden. We noemen enkele interessante evenementen die mede namens Nederlandse projectdeelnemers worden georganiseerd!

De evenementen kennen verschillende thema’s: van onderwijs op afstand, ecologie, economie, alumni, leerlingwezen, gezondheid, solidariteit en sociale inclusie. De wijze waarop varieert ook: van een online tentoonstelling of presentatie, tot een webinar of een volledige vragenuur op Facebook en Instagram.

#ErasmusDays2020 is een unieke kans om meer te weten te komen over andere projecten binnen het programma van Erasmus+. Laat je informeren en inspireren en leer van best practices. Ook worden er volop ervaringen van deelnemers en organisaties gedeeld.

We noemen graag enkele interessante evenementen die die mede namens Nederlandse projectdeelnemers worden georganiseerd. Kijk voor het volledige overzicht op ErasmusDays.eu!

  • EPICUR Multilingualism Event 

De Universiteit van Amsterdam organiseert het EPICUR Multilingualism Event via een interactieve livestream. De EPICUR-alliantie werkt er hard aan om de Europese taaldiversiteit in het Europese hoger onderwijs te beschermen en te versterken. Tijdens het evenement wordt de taalverscheidenheid bij Europese instellingen voor hoger onderwijs besproken en best practices over de ontwikkeling van institutioneel taalbeleid en het faciliteren van inclusief bestuur gedeeld.
EPICUR Multilingualism Event, 15 oktober, 14.00 – 16.00 uur

  • WelComm 2 Explore Europe Online

Wil je meer weten over taal- en cultureel leren op jonge leeftijd? Kijk dan naar de online presentatie van het project ‘WelComm 2 Explore Europe’. Het project maakt gebruik van regionaal erfgoed in heel Europa en creëert multimediamateriaal voor kinderen om hen te helpen meer te leren over de geschiedenis, de natuur en de cultuur van hun nieuwe thuisland. Tijdens het online evenement worden verschillende taalproducten, zoals bordspellen en stripboeken gedemonstreerd.
WelComm 2 Explore Europe Online,
 15 oktober, 16.00 - 17.00 uur

  • STEAM

Het team van STEAM+ nodigt je uit om deel te nemen aan een interactief online-evenement. Het project STEAM + heeft tot doel het hoger onderwijs te innoveren om nieuwe generaties voor te bereiden op het omgaan met uitdagingen van de 21ste eeuw, gebruikmakend van de innovatieve kracht van talentontwikkelingsprogramma's. 
Transdisciplinarity in Higher Education: STEAM+ Solutions, 15 oktober, 9.30 - 11.30 uur

  • Tilburg City Learning by Breakthrough

In Nederland organiseert Tilburg City Learning by Breakthrough een event op Instagram Live. Hiervoor hebben ze Sacha uitgenodigd, een enthousiaste jongere die via het subsidieprogramma van Erasmus+ heeft deelgenomen aan meerdere projecten in het buitenland. Sacha vertelt alles over haar buitenlandervaring en ze beantwoordt natuurlijk ook alle vragen die er tijdens het live-event gesteld worden. 
Alles over ervaringen in het buitenland15 oktober, Instagram Live

Promoot ook jouw project Erasmus+!

Zet ook jouw projectactiviteiten in de schijnwerpers - je kunt je activiteit tot 14 oktober 12.00 uur aanmelden. Meer informatie over alle evenementen en de mogelijkheid tot aanmelden vind je op de website ErasmusDays.eu