Skip naar content

Kick-off mbo-projecten KA220 Call 2021!

Onlangs zijn de eerste mbo-projecten van KA220 Call 2021, ronde 1 van start gegaan!

Middelbaar beroepsonderwijs

Lees hieronder de reacties van een aantal deelnemers naar aanleiding van de kick-off van hun project:

Aventus, ETN4VET

"Na lang wachten (we stonden te popelen) is het European e-Transport Network For Vocational Education and Training (ETN4VET) eindelijk van start gegaan met de kick-off meeting op 2 en 3 december 2021, bij onze partner CEIPES in Palermo (Italië)."

"Het doel van dit project is om een sterk docenten- en bedrijvennetwerk van Europese mbo-instellingen en e-Transport-bedrijven te bouwen, en die vervolgens de laatste ontwikkelingen en best practices (leermiddelen, (didactische)methodes, BPV-mogelijkheden, etc.) met betrekking tot e-Transport (elektrische auto’s, fietsen, bussen, etc.) met elkaar te laten delen. Hierdoor hoeft niet iedere school het (elektrische) wiel opnieuw uit te vinden en kunnen scholen de laatste (razendsnelle) ontwikkelingen in hun onderwijs plannen integreren en up-to-date blijven!"

Meer informatie over het project ETN4VET vind je op de projectwebsite

Indien je op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen rondom dit project(netwerk) en eventueel deel wilt nemen aan online activiteiten, neem dan direct contact op met Durk van Wieren (Aventus).

Click f1, Triangle

"We hebben begin december 2021 de kick-off gehad van ons project Triangle.

De partners uit België en Nederland kwamen bij ons, Click F1, fysiek op bezoek. De Portugese partners sloten online aan. Het was echt een goede, inspirerende bijeenkomst, iedereen ging zo enthousiast en gemotiveerd naar huis. We hebben heel veel zin in de komende jaren!"

Ook een internationaal project starten?

Wil je ook een innovatief project starten, en de kracht van internationalisering inzetten voor jouw school? Vraag dan ook subsidie aan bij Erasmus+!