Internationale Prijs voor vernieuwend project - doe mee!

Volwasseneneducatie

De jaarlijkse prijs wordt toegekend door Learn for Life aan een Nederlandse organisatie of instelling. Heb jij een vernieuwend project in de volwasseneneducatie die internationaal het verschil maakt?

LEARN FOR LIFE kent jaarlijks een Internationale Prijs toe aan een Nederlandse organisatie of instelling, die haar eigen expertise inzet ten behoeve van vernieuwende projecten op het gebied van volwassenen­educatie op internationaal gebied. Deze Prijs wordt op 6 september 2018 tijdens de opening van het Festival van het Leren uitgereikt en bestaat uit een kunstwerk, een oorkonde en publiciteit.

Criteria voor de Internationale Prijs

  • het initiatief of project heeft een duidelijke internationale dimensie, het heeft impact zowel in Nederland als in een of meerdere andere landen (kerncriterium);
  • het is een vernieuwend initiatief of project;
  • het initiatief of project heeft aanwijsbare resultaten;
  • het initiatief of project is overdraagbaar;
  • het initiatief of project heeft een impact op leven lang leren bij de betreffende doelgroep/sector/regio.

Procedure

Om te nomineren dien je twee formulieren in te vullen:

  1. Een aanmeldingsformulier met gegevens van jou als nominerende instelling en van de genomineerde.
  2. Een motivatieformulier waarin je aangeeft waarom je vindt dat de genomineerde de Internationale Prijs 2018 verdient. Maak hierbij gebruik van de criteria waarop de jury de nominatie zal beoordelen. Deze staan op het motivatieformulier vermeld.

Let op: alleen nominatieformulieren die digitaal verstuurd zijn, komen in aanmerking voor jurering.

Stuur het nominatieformulier naar mvermeer@platformlearnforlife.nl.

Voeg indien zinvol documentatie toe die de nominatie ondersteunt. Indien nodig kun je zwaardere bijlagen via WeTransfer sturen. Bijlagen die niet digitaal verzonden kunnen worden kun je sturen naar postadres: Kontakt der Kontinenten t.a.v. M. Vermeer, Amersfoortsestraat  20, 3769 AS Soesterberg.

Meer informatie over de Internationale Prijs eveneens via mvermeer@platformlearnforlife.nl.

Deadline voor nomineren is 4 juni 2018

Spoedig na 4 juni hoor je of jouw nominatie is aanvaard. Zodra je dit hoort verzoeken wij je, indien je dat niet al eerder deed, de betrokkene op de hoogte te stellen van de nominatie.

Op 6 september maakt de jury bekend wie de Internationale Prijs 2018 wint. Die dag vindt de feestelijke huldiging plaats.