Skip naar content

Internationaal samenwerken, ook in tijden van corona

Stichting Click F1 maakt deel uit van het internationale samenwerkingsproject BLEEP, dat zich richt op een leven lang leren en een geïntegreerd onderwijs- en reïntegratieproces voor gedetineerden. Directeur Alice Erens van Click F1 vertelt over de samenwerking tussen de internationale partners in tijden van corona.

Volwasseneneducatie

Creatieve oplossingen om op koers te blijven

BLEEP richt zich op het proces van een leven lang leren: want als je voortdurend bijleert, ben je beter voorbereid op de maatschappij. Met BLEEP willen de projectpartners het onderwijs- en reïntegratieproces voor gedetineerden integreren via een gemengde leeromgeving. Het project wordt gefinancierd door het subsidieprogramma Erasmus+ en loopt van september 2019 tot september 2022.

"Het BLEEP-project vordert gestaag! We blijven met veel passie en toewijding aan het project werken - zelfs in deze rare tijd waarin iedereen creatieve oplossingen moet vinden om op koers te blijven."

 

bleep.png

Klikbaar prototype

"Het Nederlandse ontwikkelingsteam heeft een clickable prototype gemaakt dat wordt getest door een groep professionals op het gebied van detentie- en reïntegratiewerk.  De feedback werd verzameld en we hebben een eenvoudige, maar kleurrijke look en feel gecreëerd."     

Tweedaagse online workshop

Hoe is het om internationaal samen te werken in tijden van corona? Erens vertelt: "In deze tijden is het extra belangrijk om met elkaar in contact te blijven, daarom hebben we ervoor gekozen om de transnationale bijeenkomst die in juni 2020 was gepland niet over te slaan, maar de vorm ervan te veranderen. In een tweedaagse online workshop slaagden alle partners erin om samen te werken alsof we op dezelfde locatie zaten. In videocalls bespraken we hoe we de inhoud van de tool en de website voor het eerste traject konden opbouwen en structureren. In verschillende mind maps hebben we de paden gecreëerd die de eindgebruikers door de app zullen lopen."

Online verspreiding en promotie

Erens: "Het BLEEP-team richt zich ook voortdurend op de verspreiding van het project. In juni nodigde EPEA (European Prison Education Association) ons uit om over het project te vertellen in hun webinar. Verschillende professionals - en voor BLEEP ook veel nieuwe contacten - uit Denemarken, Ierland, België en Duitsland deden mee aan het webinar en waren zeer enthousiast over de plannen. In een volgend stadium van de ontwikkeling willen ze graag meer weten over de tool en het platform en willen ze het misschien in hun eigen land gebruiken!"

Wat zijn de plannen voor de komende periode? Erens: "We werken met alle partners verder aan de producten, en hopelijk kunnen we elkaar weer 'echt' ontmoeten tijdens de aanstaande geplande transnationale bijeenkomst in december!"

Wil je meer weten over dit project Erasmus+? Neem dan contact op met Alice Erens, directeur Stichting Click F1.