Skip naar content

Gezocht: Social Media Marketeer (zzp-opdracht)

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd zoekt naar een Social Media Marketeer (zzp-opdracht) ter ondersteuning van het opstellen van een sterke social media strategie voor Erasmus+ Jeugd, European Solidarity Corps en Eurodesk Nederland (GO Europe) Interesse? Lees snel verder!

Jeugd & jongerenwerk

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps is in Nederland verantwoordelijk voor twee initiatieven van de Europese Unie: Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps. Erasmus+ is het EU-programma voor onderwijs, jeugd en sport. Ons Nationaal Agentschap heeft als kernfunctie om het programma voor buitenschoolse jongerenprojecten en jeugd- en jongerenwerk uit te voeren, te faciliteren en te monitoren.

Het European Solidarity Corps is een subsidieprogramma dat jongeren de kans biedt om vrijwilligerswerk te gaan doen of mee te werken aan projecten die mensen en gemeenschappen helpen, overal in Europa. Aan beide programma’s staat de gedachte aan de basis dat investeringen in niet-formeel leren van cruciaal belang zijn om jongeren de kans te geven zich te ontwikkelen.

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps is ondergebracht bij het Nederlands Jeugdinstituut (NJi). Tot eind 2022 zoeken wij een; 

 • Social Media Marketeer (zzp-opdracht)

Ben jij een communicatieprofessional en weet jij precies hoe je sociale media inzet om de doelgroep te bereiken? Vind je het belangrijk dat jongeren ook buiten het onderwijs kansen krijgen om zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen en een unieke ervaring op te doen? Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps en Eurodesk Nederland (GO Europe) is op zoek naar externe expertise om een sterke social media strategie te ontwikkelen en uit te voeren om onze programma’s onder jongeren bekend te maken.

Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps en Eurodesk

Wij zijn in Nederland verantwoordelijk voor de uitvoering van drie initiatieven van de Europese Unie: Erasmus+ Jeugd, het European Solidarity Corps en Eurodesk (GO Europe). Het European Solidarity Corps en Erasmus+ Jeugd zijn subsidieprogramma’s waarbij jongeren en jongerenwerkers de kans krijgen zich via een unieke (internationale) ervaring te ontwikkelen en iets goed voor een ander te doen. Een voorbeeld van zo’n ervaring is Europees Vrijwilligerswerk of een jongerenuitwisseling. GO Europe is onderdeel van het Europese informatienetwerk Eurodesk dat jongeren inlicht over hun mogelijkheden om in Europa een internationale ervaring op te doen.

Opdracht Social Media Marketeer

Wij zijn op zoek naar iemand die ons kan ondersteunen bij het opstellen van een sterke social media strategie. Voor deze opdracht is het van belang dat je kennis en ervaring hebt van de inzet van sociale media voor verschillende doelgroepen. Wij zijn momenteel actief op LinkedIn en Instagram en richten ons op jongeren, jongerenwerkers en op (jongerenwerk)organisaties. Ieder kanaal heeft dus een andere strategie nodig. Je hebt affiniteit met de jongerendoelgroep en jeugd- en jongerenwerk en weet hoe je de verschillende kanalen inzet om deze verschillende doelgroepen te bereiken en aan te spreken. Concreet ga je aan de slag met het opstellen van een overkoepelende strategie, de doorontwikkeling van de verschillende sociale media-kanalen, de ontwikkeling van sociale media-uitingen/campagnes, het uitvoeren en het evalueren hiervan. Aan het einde van de opdracht adviseer je ons hoe dit in de toekomst op een effectieve manier op te pakken en uit te voeren.

Profiel

 • Je bent een expert op het gebied van sociale media, op het gebied van strategie, contentplanning en uitvoering;
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en weet via welke kanalen je jongeren en organisaties het best kunt bereiken;
 • Je bent op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van sociale media en weet wat er speelt onder onze verschillende doelgroepen;
 • Je bent flexibel en kunt omgaan met onverwachte gebeurtenissen of last-minute wijzigingen;
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je hebt een vlotte schrijfstijl;
 • Ervaring met fotobewerking of het maken en editen van video’s is een pré.

Arbeidsvoorwaarden 

 • Afhankelijk van je ervaring ligt het uurtarief tussen de €45 en € 70 exclusief btw;
 • Opdracht tot einde jaar voor ca 24u per week
 • Startdatum in overleg (bij voorkeur zo snel mogelijk)

Informatie en sollicitatie  

Voor meer informatie over deze opdracht kun je contact opnemen met Roosje Nap (r.nap@nji.nl - 030 230 6516). Via de groene pijl onder ‘Acties’ op www.werkenbijhetnji.nl kun je tot uiterlijk zondag 5 juni jouw interesse, ervaring en motivatie bij ons kenbaar maken. Maak een reel om je kort voor te stellen. Vergeet ook niet jouw social-accounts te noemen en voorbeelden mee te sturen van eerdere opdrachten waarin jij een succesvolle sociale media-strategie ontwikkelde en uitvoerde!

Kijk voor meer informatie op de volgende websites:

 • Erasmus+ Jeugd: www.erasmusplus.nl (sector jeugd en jongerenwerk)
 • European Solidarity Corps: www.europeansolidaritycorps.nl
 • Eurodesk Nederland (GO Europe): www.go-europe.nl

En onze sociale media-kanalen:

 • https://www.instagram.com/goeurope_nl/  
 • https://www.instagram.com/solidariteitsprojecten/
 • https://www.instagram.com/erasmusplusjeugd/
 • https://www.linkedin.com/company/europeansolidaritycorpsnl/
 • https://www.linkedin.com/company/erasmusplusnl