Gebruik van e-Twinning binnen Erasmus+ projecten

Primair en voortgezet onderwijs

Wil jij graag dat je leerlingen met een andere school in Europa gaan samenwerken? Maar heb je bijvoorbeeld nog géén buitenlandse schoolpartner gevonden?

eTwinning kan je als middel gebruiken tijdens jouw KA229 aanvraag! Hoe?

eTwinning is een gratis en veilig platform waar je online kunt samenwerken met een school in het buitenland. Nadat je je hebt geregistreerd en bedacht met wie, binnen welk vak en welk project je graag zou willen doen, kun je op zoek naar een schoolpartner. Als je eenmaal een schoolpartner hebt gevonden is het belangrijk te investeren in een goed contact tussen jou en jouw collega-docent. Door middel van eTwinning investeer je dus als docent in een nauwe en duurzame professionele relatie met een collega in het buitenland, waarmee nog jaren samengewerkt kan worden!

Heb je al een partner en ben je bezig met een Erasmus+ aanvraag? Dan is eTwinning en  de online projectruimte “TwinSpace” een mooie verzamelplek waar je al jouw project resultaten kunt borgen. Deze resultaten kun je gebruiken voor de disseminatie, om zichtbaarheid en impact te genereren en om input en feedback te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het delen van lesplannen, verslagen, video’s, evaluaties, presentaties of artikelen. Naast het delen van resultaten, kun je ook kiezen wat je juist in een gesloten omgeving wilt bewaren. eTwinning is namelijk een veilig platform dat alleen zichtbaar is voor leerkrachten (en leerlingen) die deelnemen aan een project.

eTwinning organiseert iedere maand webinars om docenten op weg te helpen bij het opstarten van een internationale samenwerking.

Ontdek eTwinning en de mogelijkheden hier!