Ga je in 2020 naar het buitenland met Erasmus+? Doe mee aan het onderzoek ‘Erasmus+ gevolgd en gevlogd’!

Primair en voortgezet onderwijs Middelbaar beroepsonderwijs Hoger onderwijs Volwasseneneducatie

Gepubliceerd op: 6 januari 2020

Het NA Erasmus+ Onderwijs & Training voert een onderzoek uit naar de impact van de buitenlandervaringen van studenten en onderwijsmedewerkers. 

Bevind jij je momenteel in het buitenland of vertrek je binnenkort? Schrijf je dan nu in om deel te nemen aan het onderzoek ‘Erasmus+ gevolgd en gevlogd’!

Studenten en onderwijsmedewerkers die met een subsidie van Erasmus+ naar het buitenland gaan, kunnen op verschillende manieren deelnemen aan dit onderzoek (passend bij verblijfsduur, programma en beschikbare tijd).

Overzicht onderzoeksmethoden

Hieronder vind je alvast een overzicht van de verschillende onderzoeksmethoden die we voor dit onderzoek inzetten. Alle methoden zijn simpel en snel te gebruiken op je mobiel, tablet en laptop.

Enquêtetool
Via een korte vragenlijst kun je gedurende het gehele proces je ontwikkelingen en ervaringen delen. De vragen gaan o.a. over je voorbereiding, motivatie, ervaringen en ontwikkelingen. Je ontvangt de link naar deze vragenlijsten op het e-mailadres dat je opgeeft in het inschrijfformulier.

Backpack-onderzoek
Het Backpack-onderzoek is een online dagboek waarin je gedurende je buitenlandbezoek je ervaringen en ontwikkelingen bijhoudt en deelt met de onderzoekers. Daarnaast kun je in de Backpack-tool je eigen reflectieverslag bijhouden en downloaden voor eigen gebruik.

Vloggen met Erasmus+ 
Vind jij het leuk om jouw ervaringen van je uitwisseling Erasmus+ ook op camera vast te leggen? En wil jij professionele tips krijgen over hoe je een goede vlog maakt?

In de online cursus 'Vloggen met Erasmus+' leggen we uit hoe je dit het beste kunt aanpakken. Wat werkt wel en wat werkt niet? Je ziet inspirerende voorbeelden en krijgt professionele tips voor opnames en de montage. Zo ontwikkel je je digitale competenties op een leuke manier! 

Bekijk het introductiefilmpje van Saus!

Gedurende jouw buitenlandbezoek vragen we je wekelijks te vloggen over jouw ervaringen. Aan het einde van deze periode kies je de beste fragmenten uit en monteer je die tot een vlog. Je hoeft geen ervaring te hebben: het enige dat je nodig hebt is een mobiele telefoon. Jouw vlogs worden gebruikt voor onderzoeksdoeleinden, waarvoor we jouw toestemming vragen.

Enthousiast? Doe mee en meld je aan voor het vlogpanel!

Privacy
De deelnemers geven in het onderzoek toestemming om hun deelname geanonimiseerd door Oberon en het Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs & Training te laten verwerken. 

Voor vragen over dit onderzoek kun je direct contact opnemen met het Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs & Training. Je kunt ook direct contact met de onderzoekers opnemen door te e-mailen naar Yentl Schoe van onderzoeksbureau Oberon: yschoe@oberon.eu.

Update augustus 2020: het impactonderzoek 'Erasmus+ gevolgd en gevlogd' is afgerond, deelname is niet meer mogelijk.