Expositieruimte Kunst-Torentje in Almelo krijgt 'nieuw jasje' voor lancering app Elastic

Primair en voortgezet onderwijs

Gepubliceerd op: 11 juni 2019

Ter ere van de lancering van de app Elastic door scholengemeenschap Het Erasmus uit Almelo en haar Europese partnerscholen krijgt expositieruimte het Kunst-Torentje letterlijk een nieuw jasje.

Op 6 juni 2019 sloot scholengemeenschap Het Erasmus uit Almelo samen met haar partnerscholen uit Neuenhaus (Duitsland), Zelów (Polen) en Valasske Klobouky (Tsjechië) in het stadhuis van Almelo het tweejarige schoolpartnerschap Project Elastic af. Ter ere van de lancering van de app Elastic is expositieruimte het Kunst-Torentje in Almelo van 3 t/m 15 juni 'ingepakt' in textiel, geïnspireerd door het kunstenaarsduo Christo en Jeanne-Claude.

De samenwerking tussen de vier partnerscholen van het project Elastic stond volledig in het teken van de textielindustrie, die de vier betrokken Europese steden de afgelopen eeuwen een vergelijkbare geschiedenis en identiteit heeft gegeven. Over de geschiedenis en de ontwikkeling van de vier textielsteden is door de leerlingen de app Elastic ontwikkeld, die tevens een historische stadswandeling door de vier steden rondom het thema bevat.

Er was de afgelopen dagen veel aandacht voor de lancering van de app Elastic: onder meer dagblad Tubantia, het Almelo's Weekblad en Omroep Almelo wijdden er een nieuwsitem aan.

De app Elastic is vanaf 6 juni te vinden in de App Store (iPhone) en op Google Play (Android). Meer informatie over Project Elastic is hier te vinden.

Foto: Deelnemers van Project Elastic voor expositieruimte het Kunst-Torentje in Almelo.