Skip naar content

Europese initiatieven

Erasmus+ is een van de meest succesvolle programma’s van de Europese Unie. Ben je benieuwd welke initiatieven er nog meer zijn?

Europass wordt digitaal!

In juni 2020 wordt Europass digitaal! In het nieuwe Europass wordt bovendien niet alleen gefocust op mobiliteit van leren en werken in Europa, maar wordt ook de binnenlandse mobiliteit gestimuleerd.

Alle onderwijssectoren

Het nieuwe Europass 

Vanaf juni 2020 kun je gebruikmaken van het nieuwe Europass e-portfolioIn dit e-portfolio leg je vast welke opleiding je hebt gevolgd, over welke werkervaring je beschikt en wat je interesses zijn. Met deze gegevens doet Europass vervolgens gepersonaliseerde opleidingsvoorstellen (learning opportunities) en worden vacatures voorgesteld die gepubliceerd zijn via EURES. Op deze manier werkt Europass mee aan ‘Een leven lang ontwikkelen.

Informatieportaal

In het nieuwe Europass wordt niet alleen gefocust op mobiliteit van leren en werken in Europa, maar wordt ook de binnenlandse mobiliteit gestimuleerd. Daarnaast wordt een informatieportaal geopend voor informatie over Euroguidance en NLQF (Nederlands Kwalificatieraamwerk).

Werkzoekenden, studenten, vrijwilligers en werknemers krijgen een centrale plek waar ze informatie kunnen vastleggen over hun persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Het is ook mogelijk om documenten online te bewaren. Om optimaal gebruik te maken van Europass kun je toegang aanvragen via een EU-login. Dit is een account waarmee je gebruik kunt maken van diverse diensten van de Europese Unie.

Europass-logo-roze-01-300x81.png

Over Europass

Europass maakt werken of studeren in het buitenland gemakkelijker. Het basisdocument van Europass is een cv. Europass is beschikbaar in alle Europese talen en is een initiatief van de Europese Commissie.