Skip naar content

Drie redenen om tóch een aanvraag in te dienen in Ronde 2

Met alles wat er om ons heen gebeurt is het niet meer dan logisch dat je hoofd helemaal niet bij internationale jongerenuitwisselingen of nieuwe Strategische Partnerschappen met landen uit heel Europa zit. Of dat je er juist enorm naar uitkijkt, maar eigenlijk niet durft te hopen dat zulke mooie dingen op redelijk korte termijn weer mogelijk zijn.

Jeugd & jongerenwerk

Niemand weet natuurlijk hoe lang de huidige situatie gaat duren, maar toch willen wij de eerstvolgende deadline (donderdag 7 mei, 12:00 uur) graag even onder de aandacht brengen. Misschien is dit juist het moment om een aanvraag in te dienen? Wij zetten drie redenen op een rijtje:

  1. Ongeacht wanneer het project plaatsvindt, moet er vooraf veel worden geregeld
    Partners moeten worden gezocht en de aanvraag moet samen worden geschreven. Bovendien hoeven Key Action 1 (mobiliteit) en Key Action 3-projecten (bijeenkomsten tussen jongeren en beleidsmakers) die in Ronde 2 aangevraagd worden pas tussen 1 augustus en 31 december 2020 te starten.  Key Action 2-projecten (Strategische Partnerschappen) moeten starten tussen 1 september en 31 januari 2021. De voorbereidingen voor bijvoorbeeld een uitwisseling moeten in deze periode starten, maar het voorbereidend planningsbezoek en de uitwisseling zelf kunnen na die tijd plaatsvinden.

     
  2. Spreid je kansen!
    Als alle organisaties pas in Ronde 3 weer een aanvraag indienen, is er in verhouding minder budget beschikbaar. Grijp dus je kans. Wordt je aanvraag in Ronde 2 niet toegekend, heb je bovendien dit najaar in Ronde 3 nog een kans om hem opnieuw in te dienen.

     
  3. Wellicht heb je nu tijd over?
    Dan is het juist nu een mooi moment om die aanvraag te schrijven; met partners en jongeren kun je online overleggen en je kunt er extra goed over nadenken, hebt leuke afleiding en misschien is dit ook een kans om eindelijk dát project waar je al jaren over nadenkt verder samen uit te werken. Online jongerenwerk is nu in een keer wel heel erg actueel geworden. Misschien is dit een mooi onderwerp voor een Strategisch Partnerschap of een training van jongerenwerkers?

     

Zoals altijd zijn wij als Nationaal Agentschap bereikbaar om jou op weg te helpen met je aanvraag. Ben je van plan een aanvraag in te dienen binnen Key Action 2 of ben je een nieuwe aanvrager (die nog nooit een project goedgekeurd heeft gekregen binnen de betreffende subsidielijn)? Dan kun je tot 16 april, 12:00 uur feedback aanvragen. Stuur hiervoor je conceptaanvraag naar erasmusplus@nji.nl.