Skip naar content

Doe mee aan de European Vocational Skills Week 2020!

Tijdens de European Vocational Skills Week (9 tot 13 november 2020) wordt het belang van goed beroepsonderwijs in heel Europa gevierd door middel van (online) evenementen en activiteiten. Registreer je event en doe mee!

Middelbaar beroepsonderwijs

De European Vocational Skills Week is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij lokale, regionale én nationale organisaties het belang van goed beroepsonderwijs in Europa onder de aandacht brengen - het evenement biedt hiermee veel mogelijkheden voor onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties, de overheid en het bedrijfsleven om samen te komen. Voor projectcoördinatoren Erasmus+ is het dan ook dé kans om activiteiten van mbo-projecten Erasmus+ bij een breed publiek te promoten!

Registreer je (online) event!

Ben jij betrokken bij een project Erasmus+ voor de mbo-sector? We moedigen je dan vooral aan om een online activiteit te organiseren - het zou een webinar, event via Facebook Live, Instagram Live of een andere online bijeenkomst kunnen zijn. Volg de stap-voor-stap handleiding om je te registreren en een officiële partner te worden van de  European Vocational Skills Week 2020!

Promoot vervolgens jouw activiteiten op social media onder de vlag van de European Vocational Skills Week 2020: gebruik hiervoor de hashtags #EUVocationalSkills en #DiscoverYourTalent.

De Europese Commissie stelt hiervoor gratis promotiemateriaal beschikbaar (download hier de toolkit). Inmiddels staan er al meer dan 213 evenementen in heel Europa geregistreerd op de eventwebsite.

Vertel je verhaal

Inspireer anderen en deel je persoonlijke ervaringen met betrekking tot het beroepsonderwijs. Voorbeelden van inspirerende verhalen van mbo-leerlingen en mbo-docenten uit heel Europa zijn hier te lezen.

Uitreiking VET Excellence Awards 2020

Een van de hoogtepunten van de jaarlijkse European Vocational Skills Week is de uitreiking van de VET Excellence Awards (waaronder de Erasmus+ Awards voor succesvolle projecten). 

Meer informatie over de VET Excellence Awards en de European Vocational Skills Week vind je op de website van de Europese Commissie.