#DiscoverEU: Interrail-pas voor 18-jarigen

Middelbaar beroepsonderwijs Hoger onderwijs Jeugd & jongerenwerk

Gepubliceerd op: 30 mei 2018

We willen dat iedereen makkelijk en laagdrempelig kennis kan maken met Europa en alle mogelijkheden. Wist je dat jongeren die dit jaar 18 zijn deze zomer kans maken op een ticket om gratis door Europa te reizen?

#DiscoverEU

Dit nieuwe initiatief van de Europese Commissie heet #DiscoverEU en is ontstaan naar de wens van Manfred Weber van de Europese Volkspartij om alle Europese jongeren op hun 18e verjaardag een cadeau te geven: een ticket om door ons continent te reizen.

2018 is het eerste jaar waarin dit deels gerealiseerd wordt. Als soort van pilot worden er om te beginnen 15.000 tickets uitgedeeld aan jongeren uit heel Europa. Het aantal per land ligt aan het aantal inwoners; voor Nederland zijn er 501 tickets beschikbaar. Jongeren die op 1 juli 18 jaar zijn kunnen zich tussen 12 juni en 26 juni aanmelden via deze website, door enkele vragen te beantwoorden. Aan het einde van de maand horen zij of ze zijn uitgekozen.

Andere mogelijkheden

Wil je meer weten over andere mogelijkheden voor jongeren in Europa? Bekijk dan eens de subsidiemogelijkheden van Erasmus+.