Skip naar content

De resultaten van Europese Universiteiten Initiatief call 2022

Bij de Call van Erasmus+ European Universities 2022 gaven ongeveer 350 instellingen voor hoger onderwijs aan zeer geïnteresseerd te zijn in het Europese Universiteiten Initiatief. In totaal hebben maar liefst 52 allianties een aanvraag ingediend, waarvan er 49 voldeden aan alle eisen om in behandeling te worden genomen. Daar zijn er 20 van geselecteerd, waarvan 4 Nederlandse Allianties.

Hoger onderwijs

Met innovatieve en diverse modellen van geïntegreerde samenwerking op lange termijn bevordert het Europese Universiteiten Initiatief gemeenschappelijke Europese waarden en een versterkte Europese identiteit. Ook ondersteunt het initiatief de instellingen voor hoger onderwijs bij het maken van een substantiële sprong in kwaliteit, prestaties, aantrekkelijkheid en internationaal concurrentievermogen.

Eerder schreven we al over de populariteit van dit initiatief op basis van het aantal aanvragen die in maart zijn gedaan. Dat artikel lees je hier.

 

De resultaten 

Voor de call 2022 hebben in totaal hebben maar liefst 49 ontvankelijke allianties een aanvraag ingediend. Daar zijn er 20 van geselecteerd, waarvan 4 Nederlandse Allianties. Voor alle resultaten bekijken je het document hieronder van de Europese Commissie.