Skip naar content

Corona Update

docent wereldkaart

Vergroot je wereld met Erasmus+

Wil je jezelf en jouw organisatie een internationale impuls geven? Vraag dan subsidie aan voor een internationaal project!

Corona FAQ | Meestgestelde vragen en antwoorden

Bij het Nationaal Agentschap Erasmus+ komen veel vragen binnen over mobiliteit, nu de situatie rondom de COVID-19-pandemie gestabiliseerd lijkt te zijn in veel landen.

Alle sectoren

We adviseren iedereen om, naast het geldende beleid van je eigen organisatie, vooral alle risico’s en andere belangrijke informatie in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken via de website www.nederlandwereldwijd.nl te checken, evenals de informatie van het RIVM.

We raden ook aan nauw contact te onderhouden met je projectpartners in het buitenland voor de daar geldende regels en richtlijnen, zodat je goed voorbereid op reis gaat.

De meest voorkomende vragen hebben we toegevoegd aan de Corona FAQ. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact op met je contactpersoon binnen het Nationaal Agentschap Erasmus+.

Corona FAQ's

Ga naar de Corona FAQ die voor jouw project van toepassing is voor het antwoord op de meestgestelde vragen:

Studenten, docenten of andere deelnemers aan het programma Erasmus+ kunnen voor vragen over het coronavirus contact zoeken met de instelling van waaruit zij het project uitvoeren.

Projectcoördinatoren kunnen voor vragen over het toepassen van de ‘force majeure’ op projecten Erasmus+ contact opnemen met het Nationaal Agentschap Erasmus+ Onderwijs & Training voor onderwijsprojecten, en het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd voor het jeugd- en jongerenwerk en buitenschoolse projecten.

Disclaimer: de Corona FAQ heeft betrekking op de programmaperiode Erasmus+ 2014-2020 en 2021-2027. De Europese Commissie komt continu met updates en besluiten. Aan de hand daarvan zullen wij ook onze instructies aanpassen indien nodig.