Skip naar content

Update centrale acties

Goed nieuws: de centrale acties Erasmus Mundus en Jean Monnet gaan met de Call 2021 van start!

EU-gebouw
docent wereldkaart

Vergroot je wereld met Erasmus+

Wil je jezelf en jouw organisatie een internationale impuls geven? Vraag dan subsidie aan voor een internationaal project!

Centrale acties Erasmus Mundus en Jean Monnet in Call 2021

De Europese Commissie heeft bekendgemaakt dat de centrale acties Erasmus Mundus en Jean Monnet deel zullen uitmaken van de Call 2021. Op 29 en 30 maart werden voor deze centrale acties online voorlichtingssessies georganiseerd.

Primair en voortgezet onderwijs Middelbaar beroepsonderwijs Hoger onderwijs

Decentrale en centrale acties Erasmus+

Naast de mobiliteits- en samenwerkingsprojecten waarvoor je bij de Nationale Agentschappen Erasmus+ subsidie kunt aanvragen, zijn er nog meer subsidiemogelijkheden van Erasmus+: de 'centrale acties’. Hiervoor loopt de subsidieaanvraag via het Uitvoerend Agentschap onderwijs, audiovisuele media en cultuur (EACEA) in Brussel. 

De centrale actie Erasmus Mundus Joint Masters is gericht op organisaties in het hoger onderwijs. Jean Monnet biedt in het nieuwe programma Erasmus+ niet alleen mogelijkheden voor het hoger onderwijs, maar ook voor het middelbaar beroepsonderwijs en het primair en voortgezet onderwijs. 

Downloads | Presentaties online voorlichtingssessies 

In 29 en 30 maart 2021 werden voor deze centrale acties voorlichtingssessies door het Nationaal Agentschap Erasmus+ worden georganiseerd, in samenwerking met het Uitvoerend Agentschap onderwijs, audiovisuele media en cultuur (EACEA) in Brussel. Heb je de bijeenkomsten gemist of wil je de informatie nog eens rustig nalezen?

Download nu de presentaties:

De deadlines voor deze centrale acties zijn gepubliceerd door de Europese Commissie.

Q&A-sessie

Binnenkort volgt ook een Q&A-sessie voor aanvragers van de Jean Monnet Actie en de Erasmus Mundus Actie voor de Call 2021. Hou de agenda in de gaten!

Financiering voor het opzetten van Joint Programmes

Nieuw in de Call 2021 zijn de Erasmus Mundus Design Measures, bedoeld voor het opzetten van een joint programme. Deze gezamenlijke programma's zijn bedoeld als een springplank en bieden mogelijkheden voor landen, instellingen en vakgebieden die minder of niet aan bod zijn gekomen in het aanbod van de Erasmus Mundus Joint Masters.

Jean Monnet-acties voor scholen en mbo-instellingen

Binnenkort zal de Europese Commissie een nieuw onderdeel van de centrale actie Jean Monnet lanceren! Het nieuwe onderdeel biedt aanbieders van lerarenopleidingen de mogelijkheid een subsidieaanvraag in te dienen voor het aanbieden van opleidingen over EU-aangelegenheden voor docenten in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. 

De Europese Commissie roept lerarenopleiders en leraren op om deel te nemen aan een online event over de nieuwe Jean Monnet-activiteiten op 15 april. Heb je interesse om deel te nemen? Meld je dan aan via onderstaande link!