Skip naar content

Beheer programma Erasmus+ vanaf januari 2021

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft besloten het beheer van het programma Erasmus+ Onderwijs & Training onder te willen brengen bij Nuffic. Op dit moment voeren Nuffic en CINOP dit programma samen uit, met Nuffic als penvoerder.

Alle onderwijssectoren

Kwaliteit en samenwerking onverminderd

OCW heeft dit besluit genomen om er voor te zorgen dat de afspraken over de sturings- en subsidierelatie met het Nationaal Agentschap ook in de toekomst aan de wet- en regelgeving voldoet.

Het besluit van OCW staat los van de kwaliteit van dienstverlening van het agentschap en de jarenlange nauwe samenwerking tussen CINOP en Nuffic.

OCW heeft gekozen voor Nuffic omdat deze organisatie nu al penvoerder is voor Erasmus+ en het grootste deel van het programma uitvoert, en om zo de kwaliteit van de uitvoering van Erasmus+ op de korte en lange termijn te kunnen borgen. OCW handelt hiermee ook in lijn met het voorstel van de Europese Commissie om één Nationaal Agentschap aan te wijzen.

Ingangsdatum 1 januari 2021

OCW, Nuffic en CINOP benutten de komende maanden om de noodzakelijke stappen te zetten om er voor te zorgen dat het lopende programma goed wordt afgerond. Met de zorgvuldigheid en kwaliteit die u al jaren van ons gewend bent. Er op vertrouwende dat we tot goede afspraken komen, zullen we er alles aan doen om de opgebouwde kennis en netwerken zoveel mogelijk te borgen en daarmee de goede uitvoering van het Erasmus+ programma te kunnen continueren.

De nieuwe situatie start op 1 januari 2021. In 2021 start ook de nieuwe 7-jarige programmaperiode.