Skip naar content

Young newcomers (asylum seekers/refugees) at the core of local communities

17 maart - 1 april 2023 | Geef je op voor 17 februari | Een studiebezoek in België voor organisaties die met jonge nieuwkomers werken.

Jeugd & jongerenwerk

Wat leer je?

Tijdens dit studiebezoek ligt de focus op het werken met jonge nieuwkomers, door gewone burgers, vrijwilligers en ngo's.

Het doel is o.a.:

  • ontdekken welke structuren en spelers op dagelijkse basis met jonge vluchtelingen werken, om ze op te nemen in de lokale gemeenschap door middel van culturele- of ondernemersinitiatieven;
  • de verschillende Belgische en Europese realiteiten op dit gebied te vergelijken en uitwisselen;
  • netwerken.

Voor wie?

Het studiebezoek is enkel open voor jongerenwerkers, projectmakers etc die direct werken met jonge nieuwkomers (vluchtelingen en asielzoekers).

De training vindt plaats in Brussel en Wallonië (waarschijnlijk Luik), van 27 maart t/m 1 april 2023. Aanmelden kan tot 17 februari. Op 4 maart hoor je of je bent geselecteerd.

Kosten

De eigen bijdrage voor deze training is € 75,- per persoon. De kosten voor training, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie en de mogelijkheid tot online aanmelden vind je op de website van SALTO-YOUTH. Eenmalige registratie is hiervoor noodzakelijk. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Mandy Evers via m.evers@nji.nl.

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven