Webinar: online lesgeven aan volwassenen: EPALE als voorbeeld

Volwasseneneducatie

Geef je les aan volwassenen en ben je benieuwd of dat ook online zou lukken? Dan is dit webinar voor jou.

  • Aanvang:12 oktober 2018 - 13:30
  • Eind:12 oktober 2018 - 16:00

EPALE Nederland en Vlaanderen organiseren een webinar over 'Online lesgeven aan volwassenen'. Het webinar wordt aangeboden in Vitero (Virtual Team Room). Het onderwerp van deze sessie is zowel Vitero als EPALE, het elektronisch platform voor volwasseneneducatie. 

Voor wie?

Voor iedereen die lesgeeft aan volwassenen.

Wat kun je verwachten?

Voorstelling van Vitero (Virtual Team Room)

door Timo Bleeker van Blended Communications (NL) en Katrien Bernaerts van Toll-net (BE)

Vitero staat voor Virtual Team Room. Het is een tool die online leren en samenwerken, virtuele klaslokalen, webconferenties en webcasts mogelijk maakt. Vitero biedt allerlei mogelijkheden, zoals het opsplitsen van deelnemers in werkgroepen, het opnemen en afspelen van video en geluid in de virtuele ruimte en het verspreiden en ophalen van examenmateriaal. Vitero ondersteunt diverse werkvormen en lesmethoden. Alle aanwezigen zitten om een virtuele tafel waar een presentatie, video of enquêtevraag op kan worden getoond. Tegelijkertijd kan elke deelnemer actief deelnemen. Een sessie kan in zijn geheel worden opgenomen, maar ook in Vitero zelf kunnen opnames gemaakt en afgespeeld worden. Door middel van werkgroepen kan de groep worden opgesplitst, in kleine groepjes met materiaal aan de slag gaan en vervolgens met de resultaten weer teruggaan naar de plenaire sessie. Timo en Katrien demonstreren wat Vitero te bieden heeft.

Hoe kan je EPALE voor jou laten werken?

door Riet Thijssen van EPALE Nederland en Karine Nicolay van EPALE Vlaanderen

EPALE is het elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa. EPALE is in het leven geroepen om professionals in de volwasseneneducatie te ondersteunen en de sector te versterken. Riet en Karine illusteren aan de hand van de mogelijkheden van EPALE hoe een online sessie in Vitero er in de praktijk aan toe kan gaan. 

De sessie over EPALE bestaat uit

  • Wat heeft EPALE jou te bieden?
  • Hoe haal je het beste uit EPALE?
  • Hoe kan jij bijdragen aan EPALE?

Deelnemen

De plaatsen zijn beperkt. Schrijf je in via de link onderaan op deze pagina. Na je inschrijving krijg je alle informatie om in te loggen op Vitero.

Vragen? 

Neem voor meer informatie contact op met Riet Thijssen, riet.thijssen@cinop.nl