Training for trainers on the role of youth work in the integration of young migrants, refugees and asylum seekers

Jeugd & jongerenwerk

19-23 juni 2019 | Aanmelden is niet meer mogelijk | Een training voor trainers met focus op jongerenwerk als middel om integratie te ondersteunen.

  • Locatie: Bonn, Duitsland
  • Aanvang:19 juni 2019
  • Eind:23 juni 2019

Wat is het?

Een training voor trainers met focus op de vraag hoe jongerenwerk de integratie van jonge migranten, vluchtelingen en asielzoekers in de nieuwe gemeenschappen kan ondersteunen. De training is gebaseerd op de uitdagingen en trainingsbehoeften die zijn gebleken uit de eerste fase van het project Becoming a Part of Europe. Meer informatie over dit project vind je op deze website.

De doelen van de training:

  • De vaardigheden van de trainers op het gebied van het ontwikkelen, implementeren en evalueren van trainingen voor jongerenwerkers die met jonge migranten, vluchtelingen en asielzoekers werken verbeteren;
  • Het delen van good practices van jongerenwerk met jonge migranten, vluchtelingen en asielzoekers, om toe te passen in toekomstige projecten;
  • Het vergroten van het bewustzijn van de Europese dimensie van het jongerenwerk, tijdens het omgaan met jonge migranten, vluchtelingen en asielzoekers en het creëren van de mogelijkheid om hen hier voor langere tijd bij te betrekken.

Voor wie?

Deze pilot training is bedoeld voor trainers die vervolgens op nationaal niveau jongerenwerkers zullen trainen.

Praktische informatie

De training vindt plaats in Bonn van 19 t/m 23 juni 2019. De eigen bijdrage is € 75. De reiskosten en kosten voor het programma, de accommodatie en maaltijden worden vergoed door het programma van Erasmus+ Jeugd.

Aanmelden

Je kunt je tot 2 december aanmelden via de website van SALTO-YOUTH, hiervoor is eenmalige registratie vereist. Op deze website kun je ook meer informatie vinden over het programma van de training. Mocht je er niet uitkomen of meer willen weten, neem dan contact op met Peter Pieters via p.pieters@nji.nl.