Skip naar content

Training | Social Inclusion of Young Refugees

27 - 30 september 2022 | Geef je op voor 21 augustus | Training gericht op de sociale inclusie en ondersteuning van gevluchte jongeren

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het?

'Social Inclusion of Young Refugees' is een vierdaagse training die gericht is op ondersteuning en sociale integratie van Oekraïense jongeren met een vluchtelingenachtergrond. Tegelijkertijd is de training bedoeld om de competenties van ervaren organisaties in het werken met vluchtelingen te vergroten, maar ook om organisaties die dit onderwerp niet kennen te motiveren en te inspireren om op dit terrein aan de slag te gaan.  

Wat leer je?

De doelstellingen van de training zijn o.a.: 

  • het begrijpen van de behoeften van Oekraïense jongeren met een vluchtelingenachtergrond en de redenen waarom zij hun land verlaten;
  • het leren over de uitdagingen van sociale inclusie voor hen die oorlog ontvluchten ;
  • het overwegen hoe ngo's en instanties jongeren met een vluchtelingenachtergrond kunnen ondersteunen in hun gemeenschappen;
  • het nadenken over hoe jongeren met een vluchtelingenachtergrond betrokken kunnen raken bij het proces van hun eigen sociale inclusie. 

Voor wie?

De training is bedoeld voor jongerenwerkers en andere deelnemers die regelmatig met jongeren werken zoals beleidsmakers, trainers en docenten. Er is plek voor 25 deelnemers.

Praktische informatie

De training vindt plaats van 27 tot 30 september 2022 in Gdansk in Polen. Eigen bijdrage is € 75,- per persoon. Er wordt Engels gesproken. De reiskosten en kosten voor programma, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen.

Informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden op de website van SALTO. Aanmelden kan tot 28 augustus 2022, eenmalige registratie is hiervoor vereist. Op 1 september hoor je of je bent geselecteerd. Neem voor meer informatie contact op met Mandy Evers via m.evers@nji.nl.

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven