Skip naar content

Training | The Power of Non Formal Education

2 - 7 oktober 2022 | Geef je op voor 3 augustus | Een training over de kracht van niet-formeel leren

Jeugd & jongerenwerk

Wat leer je?

In deze training ervaar en reflecteer je op de kracht van niet-formeel leren door kennis te maken met verschillende niet-formele educatieve methodes. Je krijgt inzicht in hoe niet-formeel leren ingezet kan worden. Je onderzoekt verschillende educatieve benaderingen en ontdekt wat deze op kunnen leveren en hoe ze elkaar kunnen aanvullen. Je leert hoe je door niet-formeel leren te gebruiken jongeren kunt activeren (in plaats van te consumeren). Je kijkt met nieuwe ogen naar de praktijk van het jongerenwerk en je leert de principes kennen van het opbouwen van een programma en niet-formeel leren binnen Erasmus+ Jeugd.

De impact van de training is groot omdat deelnemers de innovatieve aanpak zelf ervaren en alle fases van de ervaringsleren cyclus doorlopen: doen/voelen, reflecteren,  inzicht, toepassen. Deelnemers worden aangemoedigd om hun eigen trainings- en leerproces vorm te geven, ondersteund door een uitgebalanceerd pedagogisch programma. Het programma bestaat uit vier volledige programmadagen met een voorbereidingsfase van de deelnemers en een coaching fase na de training.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor jongerenwerkers, trainers, mentors en jongerencoaches. Er is ruimte voor 30 deelnemers.

Praktische informatie

De eigen bijdrage is € 75,- per persoon. Er wordt Engels gesproken. De reiskosten en kosten voor programma, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen.

Informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden op de website van SALTO. Aanmelden kan tot 3 augustus 2022, eenmalige registratie is hiervoor vereist. Op 22 augustus hoor je of je bent geselecteerd. Neem voor meer informatie contact op met Mireille Unger via m.unger@nji.nl.

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven