Skip naar content

Training | Municipalities4Democracy

4 juli - 9 juli 2022 | Geef je op voor 18 mei | Een training voor gemeenten over jongerenparticipatie en het versterken van de lokale democratie via de 'Democracy Reloading online Toolkit'.

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het?

'Municipalities4Democracy' is een vijfdaagse training voor medewerkers van gemeenten over het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van jongerenparticipatie in de lokale besluitvorming en het versterken van de lokale democratie. Tijdens de training wordt de Democracy Reloading online Toolkit uitgelegd, waarmee relevante competenties worden ontwikkeld om jongeren te betrekken bij het besluitvormingsproces van de gemeente of regio.

Registreer je gratis op deze pagina om toegang te krijgen tot de Toolkit. Klik hier voor meer informatie over het Europese Partnerschap Democracy Reloading.

Wat leer je?

Tijdens deze training delen deelnemers ervaringen met betrekking tot lokale jongerenparticipatie in besluitvorming. Andere doelstellingen zijn o.a.: 

  • het begrijpen van de content en functies van de online Toolkit;
  • het voorbereiden van de deelnemers op het onafhankelijk gebruik van de Toolkit;
  • het begrijpen van de potentie van de tools van Erasmus+ Jeugd, Democracy Reloading en Europe Goes Local in het ontwikkelen van jongerenparticipatie in besluitvorming;
  • het identificeren van manieren en ideeën om jongerenparticipatie in besluitvorming verder te ontwikkelen.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor medewerkers van gemeenten of hun partners, die jongerenparticipatie in gemeentelijke besluitvorming aan het plannen of uitvoeren zijn. Er wordt voorrang gegeven aan diegenen met ervaring in het implementeren van projecten via Erasmus+ en/of het European Solidarity Corps rondom het topic 'democratische jongerenparticipatie'.

Praktische informatie

De eigen bijdrage is € 75,- per persoon. Er wordt Engels gesproken. De reiskosten en kosten voor programma, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen.

Informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden op de website van SALTO. Aanmelden kan tot 18 mei 2022, eenmalige registratie is hiervoor vereist. Op 25 mei hoor je of je bent geselecteerd. Neem voor meer informatie contact op met Lindsay Vogelzang via l.vogelzang@nji.nl.

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven