Skip naar content

Training | First Steps to International Youth Work for Rural Newcomers

15 mei - 19 mei 2022 | Geef je op voor 31 maart | Een training over het opzetten van internationale jongerenactiviteiten in een landelijke omgeving.

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het?

'First Steps to International Youth Work for Rural Newcomers' is een vijfdaagse introductietraining over het opzetten van internationale jongerenactiviteiten in landelijke gebieden. Om deel te nemen aan deze training hoef je niets te weten over internationaal jongerenwerk: het enige wat wordt vereist is nieuwsgierigheid naar internationaal jongerenwerk en de mogelijkheden van de Europese jongerenprogramma's.

Wat leer je?

Deze training helpt deelnemers te begrijpen hoe projecten binnen Erasmus+ en het European Solidarity Corps in kleinere plaatsen kunnen worden uitgevoerd. Daarbij komt o.a. aan bod hoe organisaties met beperkte middelen en/of in geografisch uitdagende gebieden passen binnen de jongerenprogramma's. Andere doelen van de training zijn het verkennen van het jongerenwerk in landelijke gebieden met internationale collega's en het bekijken hoe verschillende projecten bassen bij de behoeften, verwachtingen en middelen van jouw organisatie.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor jongerenwerkers uit 'landelijke gebieden' (lees: uit kleinere dorpen, een dunbevolkt of afgelegen gebied) met weinig tot geen ervaring met de Europese jongerenprogramma's.

Praktische informatie

De eigen bijdrage is € 75,- per persoon. Er wordt Engels gesproken. De reiskosten en kosten voor programma, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen.

Informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden op de website van SALTO. Aanmelden kan tot 31 maart 2022, eenmalige registratie is hiervoor vereist. Op 15 april hoor je of je bent geselecteerd. Neem voor meer informatie contact op met Mandy Evers (via m.evers@nji.nl)

 

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven