Skip naar content

Training | Digital Transformers

27 september 2022 - 23 april 2023 | Geef je op voor 10 juni | Een training over het opzetten van een internationale jongerenuitwisseling

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het?

'Digital Transformers' is een leertraject van 7 maanden over digitaal jongerenwerk en bestaat uit een training in Litouwen, een studiebezoek in Armenië en vier online trainingen.

Tijdens dit traject wordt er onder andere ingegaan op digitale ethiek, online veiligheid en privacy bij jongerenwerk en hoe dit optimaal kan worden ingezet. Hiernaast is binnen deze (online) trainingen ruimte voor het creëren van digitale jongerenactiviteiten, internationale samenwerking en het aanpakken van de digitale kloof via bestaande kennis en middelen.

Wat leer je?

Deze training is bedoeld om deelnemers een introductie te geven in het programma van Erasmus+ Jeugd, met een focus op jongerenuitwisselingen. Andere doelstellingen zijn o.a.: 

  • het creëren van meer bewustzijn voor de verschillende aspecten van digitale transformatie op het gebied van jongeren en aandacht besteden aan inclusie, participatie en diversiteit;
  • het ontwikkelen van kennis en vaardigheden voor jongerenwerkers om hen nieuwe benaderingen van digitale transformatie in jongerenwerk aan te reiken;
  • het verkennen van kennis en ervaringen om jongerenwerk te verrijken over digitale transformatie uit verschillende sectoren.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor jongerenwerkers die zich willen ontwikkelen in digitaal jongerenwerk.  Er is ruimte voor 30 deelnemers.

Praktische informatie

De eigen bijdrage is € 75,- per persoon. Er wordt Engels gesproken. De reiskosten en kosten voor programma, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen.

Let op: Het traject duurt 7 maanden. Er is één training dat plaatsvindt in Litouwen en één studiebezoek dat plaatsvindt in Armenië. Iedere online training duurt twee dagen. Kijk voor meer informatie over de planning op de website van SALTO.

Informatie en aanmelden

Aanmelden kan tot 10 juni 2022, eenmalige registratie is hiervoor vereist. Op 1 juli hoor je of je bent geselecteerd. Neem voor meer informatie contact op met Mandy Evers via m.evers@nji.nl

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven