Skip naar content

Training | Cherry on the cake

3 oktober - 6 oktober 2022 | Geef je op voor 30 juni | Training voor jongerenwerkers over de benodigdheden om van jouw volgende jongerenuitwisseling "de kers op de taart" te maken.

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het?

Tijdens deze training ligt de focus op het ontdekken op welke manier jouw volgende jongerenuitwisseling kan uitblinken in kwaliteit. Denk hierbij aan het verbinden van de jongerenuitwisseling aan het lokale jongerenwerk, de leerdimensie en actieve betrokkenheid van jongeren gedurende het hele proces van aanvragen tot uitvoeren, en waarden en uitdagingen binnen het internationale jongerenwerk.

Wat leer je?

Het doel van de training is het verbeteren van de kennis over de mogelijkheden en potentie van een jongerenuitwisseling, als hulpmiddel voor niet-formeel leren in werken met jongeren over langere tijd. De doelstellingen van de training zijn:

  • De potentie van jongerenuitwisseling voor motivatie, leren en empowerment in langdurig werk met jongeren ontdekken;
  • Het belang benadrukken van het betrekken van jongeren in alle fases van de uitwisseling;
  • Het inzicht vergroten wat betreft de rol van een jongerenleider in alle fases van een jongerenuitwisseling;
  • Het verbeteren van competenties om het leerpotentieel in alle fases van de uitwisseling te herkennen en het leerproces van de deelnemers te ondersteunen;
  • Uitdagingen identificeren en nadenken over hoe je deze kunt benaderen;
  • Het netwerken en uitwisselen met andere deelnemers.

Voor wie?

De training is bedoeld voor mensen die minstens één succesvolle jongerenuitwisseling binnen Erasmus+ Jeugd hebben uitgevoerd. De minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar.

Praktische informatie

De online training vindt online plaats van 3 oktober t/m 6 oktober 2022. Er wordt Engels gesproken tijdens te training. Deelname is gratis. De deadline van het inschrijven voor deze training is 30 juni 2022.

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden op de website van SALTO-YOUTH. Eenmalige registratie is hiervoor noodzakelijk. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Mireille Unger via m.evers@nji.nl.

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven