Skip naar content

Training | Adventure Europe

2 oktober - 8 oktober 2022 | Geef je op voor 22 juli | Een training voor jongerenwerkers en sociaal werkers in de (residentiële) jeugdzorg, die geïnteresseerd zijn in o.a. avontuurlijk leren

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het?

'Adventure Europe' is een zevendaagse training voor jongeren- en sociaal werkers in de (residentiële) jeugdzorg, die meer willen weten over avontuurlijk leren en andere experimentele leerbenaderingen. De training is onderdeel van het Strategic Partnership for Inclusion van SALTO Inclusion & Diversity.  

Wat leer je?

Tijdens deze training komen innovatieve en interessante ideeën aan bod. De doelstellingen van de training zijn o.a.: 

  • het ervaren van outdoor avontuurlijk leren;
  • het ondersteunen van Europese jongeren- en sociaal werkers in het ontwikkelen van hun competenties in het bereiken van hun doelgroep;
  • het reflecteren op het eigen handelen;
  • het netwerken met gelijkgestemden uit het buitenland.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor jongerenwerkers, -trainers, -leiders, projectbegeleiders, -coaches en sociaal werkers die werken in de (residentiële) jeugdzorg en geïnteresseerd zijn in de leerbenadering van avontuurlijk leren. 

Praktische informatie

De training bestaat uit twee delen, waarvan het eerste plaatsvindt van 2 oktober tot 8 oktober 2022 in Circeo Nationaal Park, Italië. Het tweede deel vindt plaats van 30 maart tot 2 april 2023, Italië, exacte locatie n.n.b. Eigen bijdrage is € 75,- per persoon. Er wordt Engels gesproken. De reiskosten en kosten voor programma, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen.

Informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden op de website van SALTO. Aanmelden kan tot 22 juli 2022, eenmalige registratie is hiervoor vereist. Op 28 juli hoor je of je bent geselecteerd. Neem voor meer informatie contact op met Mandy Evers via m.evers@nji.nl.

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven