Skip naar content

TICTAC | Training & Partnership Building Activity

24-30 april 2023 | Geef je op voor 28 februari | Een training voor jongerenwerkers die geïnteresseerd zijn in het gebruik van de programma's als een instrument in de strategische ontwikkeling van hun werk of organisatie.

Jeugd & jongerenwerk

Wat?

Een internationale training gericht op jongerenwerkers en jeugdleiders, die interesse hebben om internationale samenwerking te gebruiken om lokale ontwikkelingsstrategieën te versterken. Het gaat hierbij om ontwikkelingsstrategieën die passen binnen de doelstellingen van hun organisaties. TICTAC ondersteunt bij het ontwikkelen van kwaliteitsprojecten van Erasmus+ Jeugd.

Wat leer je?

Het doel van de TICTAC is het ontwikkelen van de competenties van de deelnemers om projecten uit te kunnen voeren binnen het programma van Erasmus+ Jeugd. De projecten zijn ondersteunend aan de langetermijnstrategie van hun organisaties.

De doelstellingen zijn:

  • het bevorderen van Erasmus+ Jeugd als educatief instrument;
  • het ontdekken van Erasmus+ Jeugd met een speciale focus op internationale samenwerking;
  • inzicht krijgen in de rol van Erasmus+ Jeugd in een lokale langetermijnstrategie;
  • het stimuleren van de eerste stappen voor het organiseren van een project in de Jeugdsector met een internationaal team;
  • het ontwikkelen van de competenties van deelnemers in het plannen van niet-formele educatieve en interculturele leerprocessen;
  • het promoten van jongerenparticipatie en actief burgerschap als essentiële elementen als je een Europees project gaat organiseren.

Voor wie?

De training is bedoeld voor jongerenwerkers (zowel beroepskrachten als actieve vrijwilligers die direct met jongeren werken) die een internationale activiteit of internationaal evenement hebben meegemaakt en gemotiveerd zijn om te leren hoe ze het programma van Erasmus+ Jeugd kunnen gebruiken om internationale partnerschappen op te zetten of te versterken. De deelnemers moeten bereid zijn om aan de kwaliteit van hun internationale projecten te werken. Zij moeten gesteund worden door hun organisatie om deel te nemen aan TICTAC en in de positie zijn om Europese jongerenprojecten te implementeren in hun organisatie.

De minimum leeftijd is 18 jaar en je moet in staat zijn om in het Engels te werken. Per organisatie kan er maximaal één persoon deelnemen.

Praktische informatie

De eigen bijdrage is € 75,- per persoon. Er wordt Engels gesproken. De reiskosten en kosten voor programma, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen. Er is plek voor 25 deelnemers.

Informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden op de website van SALTO-Youth. Aanmelden kan tot 28 februari 2023, eenmalige registratie is hiervoor vereist. Op 24 maart hoor je of je bent geselecteerd. Neem voor meer informatie contact op met Mandy Evers (via m.evers@nji.nl)

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven