Skip naar content

TICTAC II

23 - 29 augustus 2021 | Geef je op voor 25 juni | Een online training gericht op het ontwerpen van kwaliteitsprojecten binnen Erasmus+ Jeugd.

Jeugd & jongerenwerk

Wat?

Een internationale training gericht op jongerenwerkers en jeugdleiders, die interesse hebben om internationale samenwerking te gebruiken om lokale ontwikkelingsstrategieën te versterken. Het gaat hierbij om ontwikkelingsstrategieën die passen binnen de doelstellingen van hun organisaties. TICTAC ondersteunt bij het ontwikkelen van kwaliteitsprojecten van Erasmus+ Jeugd.

Wat leer je?

Het doel van de TICTAC is het ontwikkelen van de competenties van de deelnemers om projecten uit te kunnen voeren binnen het programma van Erasmus+ Jeugd. De projecten zijn ondersteunend aan de langetermijnstrategie van hun organisaties.

De doelstellingen zijn:

  • het bevorderen van Erasmus+ Jeugd als educatief instrument;
  • het ontdekken van Erasmus+ Jeugd met een speciale focus op internationale samenwerking;
  • inzicht krijgen in de rol van Erasmus+ Jeugd in een lokale langetermijnstrategie;
  • het stimuleren van de eerste stappen voor het organiseren van een project in de Jeugdsector met een internationaal team;
  • het ontwikkelen van de competenties van deelnemers in het plannen van niet-formele educatieve en interculturele leerprocessen;
  • het promoten van jongerenparticipatie en actief burgerschap als essentiële elementen als je een Europees project gaat organiseren.

Voor wie?

De training is bedoeld voor jongerenwerkers (zowel beroepskrachten als actieve vrijwilligers die direct met jongeren werken) die een internationale activiteit of internationaal evenement hebben meegemaakt en gemotiveerd zijn om te leren hoe ze het programma van Erasmus+ Jeugd kunnen gebruiken om internationale partnerschappen op te zetten of te versterken. De deelnemers moeten bereid zijn om aan de kwaliteit van hun internationale projecten te werken. Zij moeten gesteund worden door hun organisatie om deel te nemen aan TICTAC en in de positie zijn om Europese jongerenprojecten te implementeren in hun organisatie.

De minimum leeftijd is 18 jaar en je moet in staat zijn om in het Engels te werken. Per organisatie kan er maximaal één persoon deelnemen.

Praktische informatie

Aanmelden kan tot 25 juni via de website van SALTO-YOUTH. Op 23 juli hoor je of jij bent geselecteerd. Zorg ervoor dat je een apparaat met betrouwbare internetverbinding, microfoon en camera ter beschikking hebt. Er wordt Engels gesproken tijdens de training. Deelname is gratis.

Meer informatie en aanmelden

Kijk hier voor meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelding op de website van SALTO-YOUTH. Eenmalige registratie is hiervoor noodzakelijk. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Mireille Unger via m.unger@nji.nl.

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven