Skip naar content

TCA | Thematic seminar on apprenticeship mobility in Europe: building cooperation between European apprentices training providers to foster the placement of apprentices in European mobility schemes

Training and Cooperation Activity | Geef je op vóór 31 mei 2023 via het SALTO-platform!

Middelbaar beroepsonderwijs Hoger onderwijs

Wat is het?

Een thematisch seminar over stages in het buitenland, met voldoende mogelijkheden om te netwerken. De conferentie wordt mede-georganiseerd door EuroAppMobility https://www.euroappmobility.eu/en

Wat ga je doen?

  • Kennis over leerlingstelsels en stages in Europa;
  • Partnerschappen opzetten tussen Europese stage-organisaties
  • Contacten leggen tussen stagecoördinatoren en partnerschapsprojecten;
  • Stageplaatsen in andere landen vinden.

Voor wie?

Voor iedereen die betrokken is bij stages in Erasmus+ mbo en ho (EQF niveaus 3 t/m 7).

Praktische informatie

Je wordt in de loop van zondagmiddag/avond 12 november in het Hilton Garden Inn Hotel in Bordeaux verwacht; de activiteiten beginnen op maandagochtend 13 november. Alle deelnemers zijn verplicht tot en met de lunch op woensdag 15 november aan het programma deel te nemen.

De reiskosten worden vergoed door het Nederlandse NA Erasmus+ Onderwijs & Training. De verblijfskosten (overnachtingen, ontbijt, lunches en diners*) worden vergoed door Franse Agentschap.

*Let op: op zondagavond 12 november is er geen diner georganiseerd; eventuele kosten voor een diner op de eerste dag kun je samen met je reiskosten bij het Nederlandse NA declareren.

Informatie en aanmelden

Deelnemers hebben alleen recht op deelname en vergoeding van reis- en verblijfkosten, wanneer de aanmelding via het SALTO platform is verlopen. Hiervoor maak je eerst eenvoudig een account via https://salto-et.net/login/registration, waarna je je voor TCA’s kunt aanmelden. Heb je al een SALTO account, dan hoef je je natuurlijk niet opnieuw te registreren.

Deelnemers worden geselecteerd op basis van de motivatie voor deelname. Bij goedkeuring ontvangt de deelnemer via het eigen Nationaal Agentschap een contract, een verslagformulier en een declaratieformulier voor gemaakte kosten.

Wil je deelnemen aan deze TCA? Geef je dan vóór 31 mei 2023 op via https://salto-et.net/events/show/FR01_0468_THO_2023 (log in en klik op ‘Apply’). Er zijn voor Nederland twee plaatsen gereserveerd. Het NA zal de kandidaten uiterlijk 26 juni 2023 informeren over de uitslag van de selectie.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via tca@erasmusplus.nl

Download hieronder het programma
pdf
TCA468 Draft programme général.pdf

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven