Skip naar content

Study Visit | Youth work in schools

15-19 mei 2022 | Geef je op vóór 19 april 2022 | Een studiebezoek over de rol van het jongerenwerk binnen het schoolsysteem.

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het? 

In dit vijfdaagse studiebezoek leren de deelnemers hoe het jongerenwerk andere professionals in scholen kan ondersteunen; zoals leraren, administratieve medewerkers en verpleegkundigen.

Wat leer je? 

Een van de doelstellingen van deze training is met elkaar in gesprek te gaan hoe in Finland de sectoren met elkaar zijn verweven en hoe opgeleide professionals samenwerken voor een gemeenschappelijk doel. Andere doelstellingen zijn o.a.:

  • het ervaren van hoe organisaties zich bezighouden met de preventie van drugsmisbruik en mentaal welzijn;
  • het ervaren hoe deze organisaties hierin een bijdrage leveren aan het schoolwerk door leraren op te leiden en materiaal te verstrekken.;
  • het leren hoe je als vrijwilliger, jongerenwerker of vanuit een ander beroep je ideeën kan toepassen op jongerenwerk binnen scholen.

Voor wie?

Jongerenwerkers en -leiders en trainers. Er is ruimte voor 30 deelnemers. Tijdens de activiteit wordt Engels gesproken.

Praktische informatie en kosten

Het studiebezoek vindt plaats van 15 mei tot 19 mei. Meld je aan vóór 19 april 2022. De eigen bijdrage voor is € 75,- per persoon. De reiskosten en kosten voor training, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen. Er wordt Engels gesproken tijdens de training.

Meer informatie en aanmelden 

Meer informatie en de mogelijkheid tot online aanmelden vind je op de website van SALTO-YOUTH, hiervoor is  eenmalige registratie vereist. Op 29 april 2022 hoor je of jij bent geselecteerd. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Mandy Evers via m.evers@nji.nl.

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven