Skip naar content

Study Visit | Municipal Youth Work in Helsinki

16 mei - 20 mei 2022 | Geef je op vóór 19 april 2022 | Een studiebezoek over hoe jongerenwerk wordt vormgegeven in Helsinki, Finland

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het? 

'Municipal Youth Work in Helsinki' is een vijfdaags studiebezoek over het jongerenwerk in Helsinki. Tijdens het studiebezoek zien deelnemers hoe het jongerenwerk in Helsinki is gestructureerd en krijgen ze een kijkje achter de schermen wat betreft de bestuurlijke planning en de uitrol ervan in de praktijk.

Wat leer je? 

Prioriteiten en strategieën lijken misschien afstandelijk en droog, maar gemeenten moeten ze nou eenmaal volgen. Tijdens dit studiebezoek zien deelnemers hoe de strategische plannen zich vertalen in activiteiten rond open jongerenhuizen, in digitale jongerenwerkdiensten en in methoden als 'participatief budgetteren'.

Je ontmoet zowel mensen die werkzaam zijn in het administratieve jongerenwerk achter de schermen, als jongerenwerkers in het veld. Het studiebezoek geeft je inzicht in het management, de praktijk en de methodologie van het jongerenwerk.

Voor wie?

Jongerenwerkers en -leiders en trainers, werkzaam in gemeentelijke jongerenwerkstructuren. Er is ruimte voor 30 deelnemers. Tijdens de activiteit wordt Engels gesproken.

Praktische informatie en kosten

Het studiebezoek vindt plaats van 16 mei tot 20 mei. Meld je aan vóór 19 april 2022. De eigen bijdrage voor is € 75,- per persoon. De reiskosten en kosten voor training, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen. Er wordt Engels gesproken tijdens de training.

Meer informatie en aanmelden 

Meer informatie en de mogelijkheid tot online aanmelden vind je op de website van SALTO-YOUTH, hiervoor is  eenmalige registratie vereist. Op 29 april 2022 hoor je of jij bent geselecteerd. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Mandy Evers via m.evers@nji.nl.

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven