Skip naar content

Study Visit | Explore the programme possibilities available to youth with intellectual disabilities

20 - 24 juni 2022 | Geef je op vóór 25 mei 2022 | Een studiebezoek over de mogelijkheden van de Europese subsidieprogramma's voor organisaties, die werken met jongeren met verstandelijke beperkingen.

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het? 

Inclusie van jongeren in een achterstandssituatie is één van de prioriteiten van het programma. Dit is een vijfdaags studiebezoek waarbij deelnemers samenwerkingsvormen en mogelijkheden verkennen aan de hand van praktijkvoorbeelden van andere organisaties.

Wat leer je?

De doelstelling van het studiebezoek zijn o.a.:

  • het vergroten van motivatie voor internationale partnerschappen;
  • het bieden van ruimte voor interprofessionele uitwisseling
  • het onderzoeken van best practices van internationale samenwerking;
  • het bieden van basisinformatie over de mogelijkheden voor internationale samenwerking in het kader van Erasmus + en het programma van het European Solidarity Corps.

Voor wie?

Jongerenwerkers die werken met jongeren met een verstandelijke beperking. Er is ruimte voor 18 deelnemers. Tijdens de activiteit wordt Engels gesproken.

Praktische informatie en kosten

Het studiebezoek vindt plaats van 20 tot en met 24 juni 2022. Meld je aan vóór 25 mei 2022. De eigen bijdrage voor is € 75,- per persoon. De reiskosten en kosten voor training, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen. Er wordt Engels gesproken tijdens de training.

Meer informatie en aanmelden 

Meer informatie en de mogelijkheid tot online aanmelden vind je op de website van SALTO-YOUTH, hiervoor is  eenmalige registratie vereist. Op 2 juni 2022 hoor je of jij bent geselecteerd. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Mandy Evers via m.evers@nji.nl.

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven