Skip naar content

Star of Europe

29 november - 3 december 2021 | Geef je op voor 21 oktober | Een training in het organiseren van een jongerenuitwisseling.

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het?

'The Star of Europe' is een training waarbij je leert hoe jongerenuitwisselingen op te zetten, met de nadruk op jongerenparticipatie. Je leert hoe je jongeren ondersteunt in het initiëren van hun eigen projecten, in plaats van dat jij projecten voor hen organiseert. 

Wat leer je?

Deze training is er o.a. op gericht om te begrijpen wat een jongerenuitwisseling is: van het begin tot follow-up activiteiten. De doelstellingen van de training zijn:

  • het begrijpen van de logica achter het tijdspad van een jongerenuitwisseling;
  • het begrijpen van de waarde van de volle betrokkenheid van jongeren bij uitwisselingen;
  • het besteden van extra aandacht aan gelijkwaardige partnerschappen en het aanmoedigen van partners om samen projecten te plannen, voor te bereiden, te implementeren en te rapporteren. 

Voor wie?

De training is o.a. bedoeld voor jongerenwerkers, -coaches en -projectleiders.

Praktische informatie

De training vindt plaats van 29 november t/m 3 december in Praag, Tsjechië. De eigen bijdrage is € 75,- per persoon. De reiskosten en kosten voor training, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen. Er wordt Engels gesproken tijdens de training.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 21 oktober 2021 via de website van SALTO-YOUTH; eenmalige registratie is hiervoor vereist. Op 8 september hoor je of je bent geselecteerd. Neem voor meer informatie contact op met Mireille Unger via m.unger@nji.nl of telefonisch via 030-2306580.

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven