Skip naar content

Seminar | “How to talk about war?” Working with young people in times of war crisis

11 - 16 juli 2022 | Geef je op voor 31 mei | Seminar voor jongerenwerkers over oorlog en jongerenwerk.

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het?

'How to talk about war?' is een zesdaagse seminar voor jongerenwerkers en andere professionals over het nadenken van de oorlogssituatie, de gevolgen ervan en hoe impactvol te zijn. De context is de huidige Russische invasie in Oekraïne, maar dit seminar gaat verder dan slechts dit onderwerp.

Informatie over dit onderwerp is online al te vinden in de publicatie 'How to talk about war: facilitating learning in the face of crisis' , waarin auteurs zoeken naar manieren om het onderwerp oorlog naar niet-formele leeractiviteiten te brengen en o.a. jongerenwerkers en trainers te ondersteunen in het bespreekbaar maken ervan.

Wat leer je?

De deelnemers zullen hun inzichten ontwikkelen en delen die verband houden met het onderwerp op drie niveaus:

  • Als jongerenwerker/trainer/facilitator - op persoonlijk niveau het delen van ervaringen;
  • Als jongerenwerker en de anderen - faciliteren van het leerproces van individuen en groepen en het omgaan met uitdagingen; 
  • Als jongerenwerker en de gemeenschap - hoe inspireren en het onderwerp benaderen als jongerenwerker/trainer/facilitator.

Voor wie?

Het seminar is bedoeld voor jongerenwerkers en trainers die zich willen verdiepen in de huidige oorlogssituatie en hoe hiermee om te gaan binnen jongerenwerk. Er is plek voor 26 deelnemers.

Praktische informatie

De eigen bijdrage voor deze activiteit is € 75,- per persoon. Er wordt Engels gesproken. De reiskosten en kosten voor programma, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen. Aanmelden kan tot 31 mei 2022. Op 8 juni hoor je of je bent geselecteerd. 

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan tot 31 mei 2022 via de website van SALTO-YOUTH; eenmalige registratie is hiervoor vereist. Neem voor meer informatie contact op met Mandy Evers via  m.evers@nji.nl.

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven