Skip naar content

Seminar | How to support and integrate young refugees

29 november - 2 december 2022 | Geef je op vóór 7 oktober 2022 | Een seminar over het ondersteunen en betrekken van jonge vluchtelingen

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het? 

'How to support and integrate young refugees' is een seminar dat gaat over het ondersteunen en motiveren van jongerenwerkers bij het betrekken van jonge vluchtelingen bij hun activiteiten of om hun activiteiten te gebruiken als een manier om vluchtelingen te steunen.

Wat leer je? 

Tijdens het seminar zal het gaan over thema's zoals taalbarrière, haatdragende taal of hoe te praten met mensen die traumatische situaties kunnen hebben meegemaakt.

Naast deze sessies met deskundigen zal er ruimte zijn voor uitwisseling en netwerken tussen de deelnemers, wat kan leiden tot toekomstige samenwerking binnen de programma's Erasmus+ en het European Solidarity Corps.

De doelstellingen van het seminar zijn o.a.:

  • meer kennis en begrip opdoen over hoe te werken met jonge vluchtelingen en migranten;
  • geïnspireerd en gemotiveerd worden door ervaringsverhalen tijdens het seminar;
  • het opdoen van verschillende internationale contacten.

Voor wie?

Dit seminar is bedoeld voor jongerenwerkers die met vluchtelingen werken.

Praktische informatie en kosten

Het seminar vindt plaats van 29 november tot 2 december. Meld je aan vóór 7 oktober 2022. De eigen bijdrage is 75 euro. Er wordt Engels gesproken en er is plek voor 40 deelnemers.

Meer informatie en aanmelden 

Meer informatie en de mogelijkheid tot online aanmelden vind je op de website van SALTO-YOUTH, hiervoor is eenmalige registratie vereist. Op 21 oktober 2022 hoor je of jij bent geselecteerd. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Mandy Evers via m.evers@nji.nl.

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven