(Re)discovering Europe with young people

Jeugd & jongerenwerk
Gepubliceerd op: 1 november 2019

8 - 11 december 2019 | Geen inschrijving meer mogelijk | Een seminar om Europa dichter bij jongeren te brengen en actief burgerschap onder hen te promoten.

  • Locatie: Ljubljana, Slovenië
  • Aanvang:08 december 2019
  • Eind:11 december 2019
  • Inschrijving gesloten 

Wat is het?

Dit vierdaagse seminar is erop gericht om jongerenwerkers en -leiders handvatten te bieden hoe Europa dichter bij jongeren te brengen. Aan de hand van co-creatie worden verschillende methoden en technieken ontwikkeld om jongeren te interesseren voor Europa en hen inzicht te geven in de Europese samenleving en hoe zij daaraan bij kunnen dragen.

Wat leer je?

Het seminar nodigt jongerenwerkers uit verschillende landen uit om samen manieren te bedenken hoe Europa onder de aandacht bij jongeren te krijgen, meer over het onderwerp te leren, ervaringen uit te wisselen met gelijkgestemde collega’s en rond de tafel te zitten voor toekomstige projecten.

Om het proces te bespoedigen krijgen deelnemers aan het seminar toegang tot de online cursus ‘Europe and Young People: How Citizenship Works in the European Context’, wat ontwikkeld is door de organisatoren van het seminar.

Voor wie?

Het seminar is bedoeld voor jongerenwerkers en -leiders  met interesse in het ontdekken, testen en evalueren van educatieve benaderingen en methodes rondom Europa en Europees burgerschap. De minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar.

Praktische informatie

De eigen bijdrage is € 75 euro per persoon. Reiskosten en kosten voor het programma, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen. Aanmelden kan tot 10 november 2019. Op 15 november hoor je of je geselecteerd bent.

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie en mogelijkheid tot aanmelding op de website van SALTO-YOUTH. Eenmalige registratie is hiervoor noodzakelijk. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Mireille Unger via m.unger@nji.nl.