The Powder of Non Formal Education

Jeugd & jongerenwerk
Gepubliceerd op: 24 december 2020

25 februari - 16 maart 2021 | Geef je op voor 17 januari | Een online training over de kracht van niet-formeel leren.

  • Aanvang:25 februari 2021
  • Eind:16 maart 2021
  • Inschrijving gesloten 

Wat leer je?

De 'Powder of NFE' heeft een uitdagend format en combineert online en offline leerprocessen. In deze training ervaar en reflecteer je op de kracht van niet-formeel leren door kennis te maken met verschillende niet-formele educatieve methodes.  Je krijgt inzicht in hoe niet-formeel leren ingezet kan worden. Je onderzoekt verschillende educatieve benaderingen en ontdekt wat deze op kunnen leveren en hoe ze elkaar kunnen aanvullen. Je leert hoe je door niet-formeel leren te gebruiken jongeren kunt activeren (in plaats van te consumeren). Je kijkt met nieuwe ogen naar de praktijk van het jongerenwerk en je leert de principes kennen van het opbouwen van een programma en niet-formeel leren binnen Erasmus+ Jeugd.

Voor wie?

De training wordt georganiseerd voor jongerenwerkers, -trainers, leiders, projectbegeleiders en -beleidsmakers. De minimumleeftijd is 18 jaar. Deelnemers moeten goed in staat zijn om in het Engels te werken.

Waar en wanneer?

De training vindt online plaats van 25 februari t/m 16 maart 2021. Aanmelden kan tot 17 januari. Op 25 januari hoor je of je bent geselecteerd. 

Praktische informatie en kosten.

Er is geen eigen bijdrage voor deze training. Zorg ervoor dat je een apparaat met betrouwbare internetverbinding, microfoon en camera ter beschikking hebt. Er wordt Engels gesproken tijdens te training.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie en de mogelijkheid tot online aanmelden vind je op de website van SALTO-YOUTH. Eenmalige registratie is hiervoor noodzakelijk. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Mireille Unger via m.unger@nji.nl.