Skip naar content

PBA | International Project Lab: New Power in Youth

6 - 10 juni 2022 | Geef je op voor 20 april | Een Partnership Building Activity voor lokaal actieve jongeren die meer willen weten over de mogelijkheden van jongerenuitwisselingen en -participatieprojecten.

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het?

'International Project Lab: New Power in Youth' is een Partnership Building Activity, waarbij het belangrijkste doel is om de kwaliteitsontwikkeling van jongerenparticipatieprojecten te ondersteunen. Dat gebeurt door jongerenleiders de ruimte te bieden om partnerschappen te creëren en gezamenlijk projecten te initiëren over onderwerpen of sociale doelen in de eigen context. Het Project Lab biedt een unieke kans om een Europees perspectief aan lokale projecten toe te voegen en gezamenlijk de oplossingen te vinden.

Wat leer je?

Een van de doelstellingen van deze PBA is om 25 actieve jongeren(leiders) uit verschillende Europese landen samen te brengen en te leren over de mogelijkheden binnen het programma Erasmus+, wat betreft jongerenuitwisselingen en jongerenparticipatie-activiteiten. Andere doelstellingen zijn o.a.:

  • het uitwisselen over de thema's en onderwerpen die op lokaal niveau zijn vastgesteld en het vinden van overeenkomsten;
  • het vinden van partners voor projectontwikkeling binnen het programma Erasmus+;
  • het ontdekken van mogelijkheden om het jongerenwerk in Albanië te leren kennen in het kader van de Europese Jongerenhoofdstad Tirana 2022.

Voor wie?

Voor lokaal actieve jongeren en jongerenleiders die meer willen weten over de mogelijkheden van het programma Erasmus+ Jeugd, met name over jongerenuitwisselingen en jongerenparticipatieprojecten. Er is ruimte voor 25 deelnemers. Tijdens de activiteit wordt Engels gesproken.

Praktische informatie en kosten

De PBA vindt plaats van 6 tot en met 10 juni. Meld je aan vóór 20 april 2022. De eigen bijdrage is € 25,- per persoon. De reiskosten en kosten voor training, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen. Er wordt Engels gesproken tijdens de training.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie en de mogelijkheid tot online aanmelden vind je op de website van SALTO-YOUTH, hiervoor is  eenmalige registratie vereist. Op 30 april 2022 hoor je of jij bent geselecteerd. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Mandy Evers via m.evers@nji.nl.

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven