Skip naar content

Online training | Youth Leadership for Sustainable Development

11 mei - 14 mei 2021 | Geef je op voor 13 april | Een online training in tools en strategieën waarmee jongeren hun verantwoordelijk burgerschap kunnen ontwikkelen in de context van globale klimaatverandering.

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het?

'Youth Leadership for Sustainable Development' is een training waarbij jongerenwerkers en organisaties leren hoe zij aan een vraag kunnen voldoen, die op het moment erg actueel is onder jongeren: "Hoe worden wij verantwoordelijke burgers in de context van de globale klimaatveranderingen?" .

Wat leer je?

Tijdens deze training wordt stilgestaan bij jongerenleiderschap in het kader van duurzame ontwikkeling, het verdiepen van de kennis over klimaatverandering en de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties verdiepen en het ontwikkelen van jongerenprojecten met internationale samenwerking. Verdere doelstellingen van deze training zijn o.a.:

  • het ondersteunen van jongerenwerkers, die werken met jongeren die zich bezighouden met ecologische kwesties, en het promoten van leiderschapsvaardigheden in een internationaal kader;
  • het ontdekken en verrijken van technische kennis en strategieën met betrekking tot klimaatverandering en SDG's;
  • het opzetten van internationale partnerschappen en toekomstige jongerenprojecten op het gebied van duurzame ontwikkeling.

Voor wie?

De training wordt georganiseerd voor jongerenwerkers, -trainers, leiders, projectbegeleiders en -beleidsmakers. Deelnemers moeten goed in staat zijn om in het Engels te werken.

Waar en wanneer?

De training vindt online plaats van 11 t/m 14 mei 2021. Aanmelden kan tot 13 april. Op 19 april hoor je of jij bent geselecteerd. 

Praktische informatie en kosten.

Er is geen eigen bijdrage voor deze training. Zorg ervoor dat je een apparaat met betrouwbare internetverbinding, microfoon en camera ter beschikking hebt. Er wordt Engels gesproken tijdens te training.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie en de mogelijkheid tot online aanmelden vind je op de website van SALTO-YOUTH. Eenmalige registratie is hiervoor noodzakelijk. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Mireille Unger via m.unger@nji.nl.

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven