Skip naar content

Online training | Flash SE+ssions: Supporting Learning Journeys for Beginners

8 juni 2021 | Geef je op voor 16 mei | Een online training over hoe Erasmus+ Jeugd kan bijdragen aan lokaal jongerenwerk door internationaal te gaan.

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het?

'Flash SE+ssions' zijn flexibele, ééndaagse online trainingen en bestaan uit een halve dag aan intensieve input over een bepaald onderwerp, gevolgd door een halve dag aan offline opdrachten en eventuele mentoring van de trainers om ervoor te zorgen dat deelnemers de kennis direct kunnen toepassen. Aan het eind van de dag volgt een debriefing en kunnen resultaten worden gedeeld. Het onderwerp van deze Flash SE+ssion is: Erasmus+ Jeugd voor beginners. 

Wat leer je?

De relatie tussen lokaal jongerenwerk en dat op Europees niveau is buitengewoon belangrijk. Tijdens deze training wordt onderzocht deze relatie werkt, wat jouw rol en dat van jouw organisaties daarin kan zijn en hoe je het jongerenwerk kunt ondersteunen. Er wordt kort ingegaan op de financieringsmogelijkheden, het aanvraagproces en hoe jongeren hierbij kunnen worden betrokken. Ook wordt je ondersteund in het bedenken van innovatieve en creatieve ideeën voor projecten binnen de verschillende subsidielijnen.

Voor wie?

De training wordt georganiseerd voor jongerenwerkers, -trainers, leiders, en -projectbegeleiders, die nieuw zijn met Erasmus+ Jeugd of met de nieuwe programmaperiode 2021-2027. Deelnemers moeten goed in staat zijn om in het Engels te werken.

Waar en wanneer?

De training vindt online plaats op 8 juni 2021. Aanmelden kan tot 16 mei. Daarna hoor je of jij bent geselecteerd. 

Praktische informatie en kosten.

Er is geen eigen bijdrage voor deze training. Zorg ervoor dat je een apparaat met betrouwbare internetverbinding, microfoon en camera ter beschikking hebt. Er wordt Engels gesproken tijdens te training.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie en de mogelijkheid tot online aanmelden vind je op de website van SALTO-YOUTH. Eenmalige registratie is hiervoor noodzakelijk. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Mireille Unger via m.unger@nji.nl.