Skip naar content

Online training | Flash SE+ssions: Mental & Emotional Health

11 mei 2021 | Geef je op voor 20 april | Een online training over mentale en emotionele gezondheid bij zowel jongeren als jongerenwerkers.

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het?

'Flash SE+ssions' zijn flexibele, ééndaagse online trainingen en bestaan uit een halve dag aan intensieve input over een bepaald onderwerp, gevolgd door een halve dag aan offline opdrachten en eventuele mentoring van de trainers om ervoor te zorgen dat deelnemers de kennis direct kunnen toepassen. Aan het eind van de dag volgt een debriefing en kunnen resultaten worden gedeeld. Het onderwerp van deze Flash SE+ssion is: mentale & emotionele gezondheid bij jongeren(werkers).

Wat leer je?

Tijdens deze training wordt gekeken naar de effecten van stress en andere mentale uitdagingen, vooral in het licht van de huidige pandemie. Er worden technieken rondom emotioneel en mentaal management onderzocht, zowel voor jongerenwerkers als voor jongeren. Allereerst wordt gekeken naar de mentale en emotionele gevolgen van de pandemie en vervolgens wordt gekeken naar methoden om verbindingen te leggen, emoties te uiten en strategieën om met angst, angst en eenzaamheid om te gaan. Enkele van deze methoden worden tijdens de sessie gepraktiseerd.

Voor wie?

De training wordt georganiseerd voor jongerenwerkers, -trainers, leiders, en -projectbegeleiders. Deelnemers moeten goed in staat zijn om in het Engels te werken.

Waar en wanneer?

De training vindt online plaats op 11 mei 2021. Aanmelden kan tot 20 april. Op 26 april hoor je of jij bent geselecteerd. 

Praktische informatie en kosten.

Er is geen eigen bijdrage voor deze training. Zorg ervoor dat je een apparaat met betrouwbare internetverbinding, microfoon en camera ter beschikking hebt. Er wordt Engels gesproken tijdens te training.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie en de mogelijkheid tot online aanmelden vind je op de website van SALTO-YOUTH. Eenmalige registratie is hiervoor noodzakelijk. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Mireille Unger via m.unger@nji.nl.

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven