Skip naar content

Online training | Flash SE+ssions: Digital Youth Work

27 april 2021 | Geef je op voor 8 april | Een online training voor jongerenwerkers over het digitaal engageren van jongeren.

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het?

'Flash SE+ssions' zijn flexibele, ééndaagse online trainingen en bestaan uit een halve dag aan intensieve input over een bepaald onderwerp, gevolgd door een halve dag aan offline opdrachten en eventuele mentoring van de trainers om ervoor te zorgen dat deelnemers de kennis direct kunnen toepassen. Aan het eind van de dag volgt een debriefing en kunnen resultaten worden gedeeld. Het onderwerp van deze Flash SE+ssion is digitaal jongerenwerk. 

Wat leer je?

Het afgelopen jaar hebben jongerenwerkers hun werk moeten voortzetten zonder hun jongeren fysiek te ontmoeten. Tijdens deze training worden een aantal handige tools rondom digitaal jongerenwerk onderzocht, wordt bekeken hoe we die kunnen gebruiken en in welke contexten ze wel of juist niet moeten worden gebruikt. Daarnaast worden verschillende benaderingen onderzocht in termen van duur, timing, intensiteit, regelmaat, de combinatie van tools, hoeveelheid tools, enzovoorts. Alle tools die tijdens deze training worden gepresenteerd, worden ook eventjes ervaren.

Voor wie?

De training wordt georganiseerd voor jongerenwerkers, -trainers, leiders, en -projectbegeleiders, die nieuwe manieren (met name in de digitale wereld) willen ontdekken om met hun jongeren te werken. Deelnemers moeten goed in staat zijn om in het Engels te werken.

Waar en wanneer?

De training vindt online plaats op 27 april 2021. Aanmelden kan tot 8 april. Op 14 april hoor je of jij bent geselecteerd. 

Praktische informatie en kosten.

Er is geen eigen bijdrage voor deze training. Zorg ervoor dat je een apparaat met betrouwbare internetverbinding, microfoon en camera ter beschikking hebt. Er wordt Engels gesproken tijdens te training.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie en de mogelijkheid tot online aanmelden vind je op de website van SALTO-YOUTH. Eenmalige registratie is hiervoor noodzakelijk. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Mireille Unger via m.unger@nji.nl.

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven