Netwerkbijeenkomst Mobiliteit (KA1) roc’s en particuliere aanbieders

Volwasseneneducatie
Gepubliceerd op: 16 oktober 2019

Op 3 december 2019 organiseert het NA Erasmus+ een bijeenkomst speciaal voor roc’s met een afdeling volwasseneneducatie. Deze bijeenkomst is zowel een voorlichting over stafmobiliteit als een netwerkbijeenkomst voor roc’s. Ook particuliere aanbieders van volwasseneneducatie zijn van harte welkom.

  • Locatie: Moreelsepark 65, 3511 EP Utrecht
  • Adres: Seats2Meet
  • Aanvang:03 december 2019 - 9:30
  • Eind:03 december 2019 - 13:00
  • Inschrijving gesloten 

Werk jij voor de volwasseneneducatie binnen een roc? Met een subsidie van Erasmus+ krijg jij als ve-coördinator, coördinator internationalisering of medewerker in de volwasseneneducatie de mogelijkheid om je te professionaliseren binnen een internationale context.

Samenwerking en het vormen van consortia bevorderen

Omdat wij begrijpen dat het niet altijd eenvoudig is om vanuit een kleine organisatie of afdeling een aanvraag bij Erasmus+ in te dienen, willen wij graag inzetten op samenwerking tussen roc’s met een educatieafdeling. Tijdens deze bijeenkomst krijg je daarom de kans om te netwerken met andere roc’s die met dezelfde doelgroep werken, met het uiteindelijke doel een consortium te gaan vormen.

Een consortium is het vormen van een samenwerking met andere partners. Dit kunnen partners uit de regio zijn (gemeenten, welzijnsorganisaties, bibliotheken etc.) of andere roc’s. Minimaal drie organisaties dienen dan één gezamenlijke aanvraag in. Wij willen het vormen van consortia bevorderen en brengen daarom roc’s en andere partijen bij elkaar op 3 december 2019 in Utrecht. 

Voor wie is deze netwerkbijeenkomst bedoeld?

Wij nodigen zowel ve-coördinatoren als mbo-coördinatoren internationalisering uit om samen deel te nemen aan deze netwerksessie inclusief lunch. Regionale samenwerkingspartners zijn uiteraard van harte welkom.

Wat kun je verwachten op 3 december?

  • Het NA brengt je in contact met andere roc’s/ketenpartners om samen te onderzoeken of het vormen van een consortium jou kan helpen om deel te nemen aan Erasmus+.
  • Het NA denkt ter plekke mee over kansrijke ideeën en helpt met het omzetten van deze ideeën naar een Erasmus+-aanvraag.
  • Het NA geeft voorbeelden van partners en landen waar VE-afdelingen binnen roc’s heen zijn gegaan en wat zij daaruit geleerd hebben.
  • Het NA ondersteunt jou desgewenst ook na de bijeenkomst met het schrijven van een goede Erasmus+-aanvraag.

Programma

09:30 – 10:00                     Inloop

10:00 – 10:30                     Introductie

10:30 – 11:00                     Voorbeeld van een project

11:00 – 12:00                     Gezamenlijk werken aan projectideeën

12:00 – 13:00                     Netwerklunch

Aanmelding

Aanmelden kan hier tot en met uiterlijk 22 november a.s.

Er zijn geen kosten aan deelname verbonden.