The Learning Impact for You(th)!

Jeugd & jongerenwerk

25-30 mei 2019 | Aanmelden is niet meer mogelijk | Een training over het vergroten van de impact van niet-formele leerervaringen van jongeren.

  • Locatie: Beaufort, Luxemburg
  • Aanvang:25 mei 2019
  • Eind:30 mei 2019

Wat?

The Learning Impact for You(th)! is een training gericht op het vergroten van de impact van niet-formele leerervaringen van jongeren. Niet-formele leerervaringen, zoals activiteiten binnen het jongerenwerk of buitenschoolse activiteiten, zijn uitermate geschikt om competenties te ontwikkelen en jongeren bewust te maken van de kwaliteiten en talenten die zij hebben. Deze niet-formele leerervaringen dienen daarbij wel voldoende ruimte te geven aan reflectie op en registratie en communicatie van het geleerde. Deze training helpt professionals die (betaald of vrijwillig) met jongeren werken begrijpen hoe leerprocessen in elkaar steken en hoe zij hun niet-formele leeractiviteiten zo kunnen inrichten dat zij dit leerproces bij jongeren versterken.

De training maakt gebruik van niet-formele leermethoden. De werkmethoden zijn actief en afwisselend en als deelnemer ben je actief betrokken.

Wat leer je?

Deze training richt zich op het onderzoeken van:

  • Hoe niet-formele leerprocessen in elkaar zitten en hoe je methoden van reflectie op het leerproces en registratie/communicatie van het geleerde kunt inzetten om het leerproces van jongeren maximaal te versterken;
  • Hoe je dit leerproces als professional kan faciliteren;
  • Hoe Erasmus+ Jeugd, het European Solidarity Corps en Youthpass als middel kunnen worden ingezet om dit leerproces te stimuleren.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor jongerenwerkers, jongerenleiders, mentoren, coaches en leerkrachten die meer willen leren over het ondersteunen van leerprocessen binnen een niet-formele leeromgeving.

Waar en wanneer?

De training vindt plaats van 25 - 30 mei 2019 in Beaufort, in het noorden van Luxemburg. Het programma start op zaterdag 25 mei aan het eind van de middag en eindigt op donderdag 30 mei in de ochtend.   

Kosten

De eigen bijdrage is 75 euro. De reiskosten en kosten voor het programma, accommodatie en maaltijden worden vergoed door het programma Erasmus+ Jeugd.

Informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie op de website van SALTOAanmelden kan tot 29 maart 2019 via die website, eenmalige registratie is hiervoor vereist. Neem voor meer informatie contact op met Mireille Unger via m.unger@nji.nl.