Skip naar content

Kennis- en netwerksessie EPALE en Erasmus+

Een Leven Lang Ontwikkelen in vaardigheden en over de landsgrenzen heen!

Volwasseneneducatie

Wat?
Op dinsdag 10 oktober 2023 organiseren EPALE en Erasmus+ een kennis- en netwerksessie 'Een leven lang ontwikkelen in vaardigheden en over de landsgrenzen heen'. De bijeenkomst vindt plaats van 13.00 - 17.00 uur bij de OBA in Amsterdam.

Voor wie?

Docenten/begeleiders in de volwasseneneducatie, (startende) organisaties Erasmus+ (formeel & non-formeel), geïnteresseerden in een leven lang ontwikkelen uit Vlaanderen en Nederland.

Programma?
Er is een dringende behoefte aan een alomvattende, meer holistische aanpak van het leren. In Nederland en de rest van Europa zijn we al jaren aan het werk met een doorbraak op een leven lang ontwikkelen. Volwasseneneducatie kan de motor zijn door de visie van ‘life skills’ ofwel ‘levensvaardigheden’ te omarmen. Het concept van levensvaardigheden overstijgt het concept van basisvaardigheden, aangezien het meer bevordert dan alleen een basis om te overleven.
Tijdens deze actieve middag in de EPALE Community Conference Week organiseren EPALE en Erasmus+ gezamenlijk een kennisevent met als doel: kennisdeling, netwerken en inspireren gericht op levensvaardigheden.
 
De middag begint met een plenaire lezing over de benadering van leren: levensvaardigheden in Europa. Vervolgens gaan we in twee workshoprondes uiteen. Met onder andere:

  • Praktijkvoorbeelden van het ontwikkelen van levensvaardigheden
  • Werken aan eigen vaardigheden in interactieve werksessies door Erasmus+ en EPALE


Tot dan?
Het belooft een inspirerende middag te worden, dus noteer deze datum alvast in je agenda en meld je aan via deze link. Vol = vol!