Jongerenwerk met/voor vluchtelingjongeren

Jeugd & jongerenwerk
Gepubliceerd op: 22 januari 2020

14- 15 april 2020 | Geen inschrijving meer mogelijk | Een Engelstalige training voor jongerenwerkers die werken met en voor vluchtelingjongeren.

  • Locatie: Arnhem
  • Aanvang:14 april 2020
  • Eind:15 april 2020
  • Inschrijving gesloten 

In verband met de huidige situatie met het Coronavirus zijn we aan het kijken naar de mogelijkheden om deze training online plaats te laten vinden. Meer informatie volgt.
 

Deze 24-uurs training is geschikt voor iedereen die met vluchtelingjongeren werkt of wil werken, ongeacht of je al ervaring hebt binnen Erasmus+ Jeugd of het European Solidarity Corps.

Ben je al bekend met de programma’s, dan zul je tips en ervaringen opdoen van collega’s om jonge vluchtelingen en asielzoekers te betrekken bij activiteiten binnen het jongerenwerk. Heb je ervaring met het werken met deze doelgroepen, maar nog niet met de subsidieprogramma’s? Dan zul je bovendien leren wat de mogelijkheden van Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps zijn.

Wat?

De subsidieprogramma's Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps bieden verschillende subsidiemogelijkheden om jonge vluchtelingen en asielzoekers te betrekken bij activiteiten binnen het jongerenwerk. Dit met als doel om de integratie van deze jongeren te bevorderen en om jongeren elkaar beter te leren kennen. Daarvoor zijn zowel lokale en nationale activiteiten als Europese activiteiten mogelijk. De training is bedoeld om als werkers (vrijwilligers en professionals) nieuwe ideeën op te doen, ervaringen uit te wisselen, en informatie te krijgen die verzameld is gedurende het drie jaar durende Strategische Partnerschap 'Becoming a part of Europe'; met acht Europese landen over de integratie van zogenaamde newly arrived migrants.

De voertaal van deze training is Engels.

Voor wie?

Voor jongerenwerkers en sociale werkers, zowel vrijwilligers als beroepskrachten, die (willen) werken met deze doelgroepen.

Waar en wanneer

De training vindt plaats op 14 en 15 april in Arnhem.

Kosten

De eigen bijdrage voor deze training bedraagt € 75 per persoon. De reiskosten en de kosten voor de training, overnachting (2-persoonskamers) en maaltijden zijn inbegrepen.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peter Pieters op p.pieters@nji.nl.