Skip naar content

inSPIre: Week for Inclusion

28 juni - 2 juli 2021 | Geef je op voor 6 juni | Een reeks inSPIrationele workshops voor jongerenwerkers over inclusie en diversiteit.

Jeugd & jongerenwerk

Wat is het?

inSPIre bestaat uit een serie korte en inSPIrationele workshops waarin je kennis maakt met innovatieve inclusie- en diversiteitsbenaderingen, leert over nieuwe methoden om met jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties te werken en je een voorproefje krijgt van de internationale projecten die mogelijk zijn.

Wat leer je?

Tijdens inSPIre zijn er van 28 juni tot 2 juli iedere dag drie online sessies waaruit je kunt kiezen. Creëer en volg je eigen programma op basis van je behoeften en interesses. Op het programma staan o.a.:

  • maandag 28 juni: Netwerksessie 'De juiste houding voor inclusiewerk';
  • dinsdag 29 juni: Kennismaken met methoden en projecten bij 'Waarom een handicap (niet) zichtbaar zou moeten zijn?';
  • woensdag 30 juni: Focus op NEET, bij inspiratiegesprek: 'Een voortijdige schoolverlater helpt andere voortijdige schoolverlaters'; 
  • donderdag 1 juli: Focus op plattelandsjongeren bij inspiratiegesprek 'Jongeren op het platteland, wat hebben ze nodig en wat heb je te bieden?';
  • vrijdag 2 juli: Een blik op de toekomst, de nieuwe EU-programma's voor jongeren en de nieuwe strategie voor inclusie en diversiteit.

De sessies duren elk één uur en starten om 10.00, 12.00 en 14.00 CET. Bekijk voor het volledige en actuele programma de website van inSPIre

Voor wie?

Deze week wordt georganiseerd voor jongerenwerkers en -begeleiders van organisaties die werken met inclusie binnen het jongerenwerk. Deelnemers moeten goed in staat zijn om in het Engels te werken.

Waar en wanneer?

De training vindt online plaats op 28 juni tot 2 juli 2021. Aanmelden kan tot 6 juni. Op 14 juni hoor je of jij bent geselecteerd. 

Praktische informatie en kosten.

Er is geen eigen bijdrage voor deze training. Zorg ervoor dat je een apparaat met betrouwbare internetverbinding, microfoon en camera ter beschikking hebt. Er wordt Engels gesproken tijdens de training.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie en de mogelijkheid tot online aanmelden vind je op de website van SALTO-YOUTH. Eenmalige registratie is hiervoor noodzakelijk. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Mireille Unger via m.unger@nji.nl.

Het is niet meer mogelijk om je voor dit evenement in te schrijven