IC LAB - Intercultural Learning for Absolute Beginners

Jeugd & jongerenwerk

20-24 mei 2019 | Aanmelden is niet meer mogelijk | Een training over intercultureel leren voor jongerenwerkers die nog geen ervaring hebben binnen het internationale jongerenwerk.

  • Locatie: Oslo, Noorwegen
  • Aanvang:20 mei 2019
  • Eind:24 mei 2019

Wil je jongerenwerk betekenisvoller maken? Hoor je ook steeds vaker over "toenemende diversiteit" in jongerenwerk en wil je je competenties verbeteren om hiermee om te kunnen gaan? Dan is deze training wat voor jou!

Wat leer je?

In deze training leer je werken met de concepten van intercultureel leren en wat dit betekent voor jongerenwerk. Je bespreekt de uitdagingen die jongerenwerkers tegenkomen in hun werk op het gebied van intercultureel leren. Je maakt kennis met de (buitenland)mogelijkheden van het programma Erasmus+ Jeugd. Ook krijg je de gelegenheid om andere jongerenwerkers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. 

Voor wie?

De training wordt georganiseerd voor jongerenwerkers die minimaal twee jaar ervaring in jongerenwerk hebben, maar weinig of geen internationale werkervaring. De minimumleeftijd is 18 jaar. Deelnemers moeten goed in staat zijn om in het Engels te werken. Aan de training doen 25 deelnemers mee.

Waar en wanneer?

De training vindt plaats in Oslo (Noorwegen), van 20 t/m 24 mei 2019. Aanmelden kan tot 10 april 2019. Op 24 april hoor je of je bent geselecteerd. 

Kosten

De eigen bijdrage voor deze training is € 75,- per persoon. De kosten voor training, accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen. 

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie en de mogelijkheid tot online aanmelden vind je op de website van SALTO-YOUTH. Eenmalige registratie is hiervoor noodzakelijk. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Mireille Unger via m.unger@nji.nl.